pondelok 12. mája 2014

TAG: 7 smrteľných hriechov - KNIHY

O čom by mal byť môj prvý TAG, ak nie o knihách?

TAGy som moc nechcela robiť. Niektoré mi prídu také a načo? Ale niektoré sú fakt zaujímavé a rada si ich prečítam. Tak som sa rozhodla nevymýšľať a TAGovať aj ja. Nebude to typické, že niekto ma označí a ja to urobím, ale budem sem dávať také, ktoré ma oslovili, niečím zaujali. Tento som našla neviem kde a ani nebol o knihách. Tuším bol o lakoch na nechty alebo niečom kozmetickom. Tak som si tu myšlienku požičala a spojila ju s mojou vášňou - knihami. Príjemné čítanie.


1. pýcha

Na ktorú zo všetkých mojich kníh som najviac pyšná?


Kathleen E. Woodiwiss - Plameň a kvet
Táto kniha je moja srdcovka. Bola to prvá kniha z romantických, ktorú som čítala a priviedla ma ku knihám. Aj predtým som čítala, ale po tejto knihe som knihy začala priam hltať. Našla som si to svoje orechové - romantické a už som pritom ostala. Najskôr som si knihu kúpila a potom ešte dostala od kamošky, tak som bola v siedmom nebi.


2. lakomstvo

Ktorú knihu by som nikdy nepožičala?


Všetky.
Už sa mi stalo, že sa mi pár kníh nevrátilo, preto už knihy nepožičiavam. Knihy sú ako moji priatelia, moji milenci, moje lásky, moji nepriatelia (tie čo by som nedala čítať ani nepriateľovi, aby ho neporazilo). Možno zniem ako blázon, ale moje knihy sú len moje, lebo sa k ním správam pekne a vždy sa k tým dobrým vraciam. Raz by som chcela mať vlastnú, obrovskú, (hlavne) romantickú knižnicu.


3. závisť

Ktorú knihu niekomu závidím/závidela som?


Kathleen E. Woodiwiss - Lupene na vode
Dlhý čas som túto knihu závidela kamoške, ale už ju konečne mám aj ja od druhej kamošky. Takže teraz nezávidím nič. Aj keď občas sa pristihnem pri tom ako slintám nad knihami, ktoré niekto má a ja ešte nie.


4. hnev

Na ktorú knihu sa hnevám?


Jane Featherová - Hriešny knieža
Najskôr som ju dostala od priateľa a bola som z toho úplne "na větvi". Proste eňo ňuňo som sa rozplývala akého ja mám supriky chlapa, lebo vtedy to bola novinka, takže také prachy za knihu ja určite nedám. Ja som pekne akciová. Ak dám veľa koruniek za knihu, tak si to tá kniha musí zaslúžiť a zatiaľ sa mi to stalo len pri Kleypasovej Podvečerné vábenie. Ale po prečítaní som bola sklamaná, nahnevaná a odkakal si to chudák frajer :( Ale pomáhala mu s výberom teta predavačka! Asi nie moc odborníčka. Asi ani knihu nečítala. Fujky. A potom som ju dostala ešte aj od kamošky. Ale musím povedať, že obal ma krásny až lákavý, ale obsah - už si ho našťastie nepamätám. Takže táto kniha ma poriadne nahnevala (slušne povedané).


5. smilstvo

Ktorá kniha je najúchylnejšia v mojej knižnici?


Susan Johnsonová - Hriešne krásny
Mám ju skoro na najspodnejšej poličke v knižnici medzi ostatnými nie moc dobrými knihami (a tými čo budem čítať neviem kedy, voľakedy). Je tak úchylná, že ani mne sa nepáčila a to ja zvládam hocičo. Ale v tejto knihe bolo viac sexu ako romantiky, príbehu. No proste kniha, ktorá patrí ani nie, že na poličku skôr pod ňu, ak sa vám hýbe knižnica alebo stôl.


6. obžerstvo

Ktorej knihy sa neviem nasýtiť a čítam ju stále dokola, dokola, dokola?


Takých mám viac, lebo ak je kniha dobrá, tak si ju rada čítam dokoliečka dokola. Spomeniem teda len tri také topky:
Lisa Kleypasová - Sladký šepot
Jude Deverauxová - Levanduľové ráno
Julie Garwoodová - Výkupné
Ale určite by sa ich našlo ešte oveľa viac.


7. lenivosť

Prečítanie, ktorej knihy mi trvalo najdlhšie?


Kate Coscarelliová - Superstar
Ak mám rátať, aj knihu, ktorú som začala čítať prestala, tak je to táto. Na tú som mala žalúdok poriadne dlllllho, ale nakoniec som si povedala, že som na takú knihu ešte nedospela. V každej kapitole sa niečo dialo. A neboli to nejaké nepodstatné maličkosti. Všetko poriadne veľké ryby. Spomeniem napríklad, že matka podstrčila svoju dcéru starému, chlípnemu režisérovi, aby dievčatko dostalo rolu vo filme alebo reklamu alebo neviem už presne čo. OMG a to tam boli aj iné takéto nechutnosti. Takéto knihy na rozčuľovanie ja nemusím. Najradšej by som ich tam poškrtila, keby sa to dalo. Takže k tejto knihe sa určite ešte niekedy vrátim, ale momentálne je tiež na poličke medzi nie moc dobrými knihami, spolu s tými čo sa chystám čítať až na dôchodku.


Páčil sa Vám tento TAG? Nebudem nikoho označovať. Kto chce nech si ho vezme, ale poprosím odkaz do komentára. Veľmi rada si ho prečítam. Alebo jednoducho hoďte mi sem nejaké vaše knižné odpovede.

Prajem krásny deň, či už s knihou alebo bez :)

2 komentáre:

  1. tak takyto tag som veru este nevidela :)

    Pozývam na giveaway o vlasový balíček, tu: http://www.biancaprincipessa.blogspot.sk/2014/05/kallos-giveaway.html

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Som rada, že je jedinečný :) Ďakujem za pozvanie. Ja už poctivo súťažím, ale pre istotu som si to ešte skontrolovala :)

      Odstrániť

Ďakujem za komentár. Teším sa z každého jedného :)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...