streda 21. mája 2014

Môj kozmetický kútik

V dnešnom článku Vás zavediem do môjho kozmetického kútika. Dopredu upozorňujem, že tam toho mám veľmi málo. U mňa to funguje asi takto: keď niečo miniem, tak to kúpim. Nikdy nemám z jedného druhu viac vecí (to sa stáva veľmi výnimočne), nepoužívam všetko (rada by som, ale nie je toľko zvyšných koruniek, aby som mohla mať úplne všetko a taktiež keby bolo na mne mám jeden krém, ktorý používam na všetko a make-up by som nepoužívala vôbec, lebo by som bola krásna :D), veľa veciam u mňa skončí skôr záruka ako ich miniem, preto nerada mrhám peniazmi a kupujem si len to naozaj potrebné.
Kedysi som ani toľko veci nepoužívala ako teraz. Mala som jeden krém, nejaké tiene, dva štetce (jeden na oči, jeden na púder, aj to nejaké šiti a vyzerali ako z detského oddelenia). Teraz si konečne začínam robiť poriadok v kozmetike a kupovať si len kvalitné veci, teda nie sú to úplne najdrahšie veci, ale ani najlacnejšie.
Odkedy sledujem blogy a hlavne kozmetické, tak sa snažím okukovať čo je dobré a kupovať si to. Nekupujem niečo bez prečítania recenzie (výnimočne). Načo by sme tu potom tie blogerky mali, keby sme sa nimi aspoň trochu neriadili. A keďže ja mám problémy s pleťou atď, tak sa hlavne zameriavam na staroslivosť. Dekoratívky je u mňa pomenej, takže len tíško závidím a slintám, keď pozerám na YT videá niektorých slečien, ale vždy si poviem, že je to mrhanie priestorom a peniazmi, lebo tie veci majú predsa len svoju životnosť a mať to na kilá, tony nie je reálne pokiaľ sa tým človek neživý alebo nemaľuje aj iných ako seba.

Teraz už poďme k fotografiám.

môj kozmetický kútik

Ako prvej sa budeme venovať kozmetike, ktorú mám v izbe v skrinke. Je to skrinka, ktorú mi doviezol nevlastný tata z Čiech. Ľudia, kde robil ju chceli vyhodiť, lebo si prerábali kúpeľňu a som rada, že mi ju doniesol. Niekomu sa nepáči, ale podľa mňa je parádna. Ako viem si predstaviť aj niečo lepšie, ale na moje pomery, keď mám izbu meter krát meter (obrazne), tak sa mi sem pekne šikne a veľmi sa mi páči to dymové sklo, cez ktoré dnu vidno, ale nepráši sa tam až tak veľmi (u mňa sa hrozne práši a ešte aj hava máme a ten strašne plzne) a ani tam veľmi nepraží slniečko.
Teraz už k jednotlivým poschodiam.


Na prvom
mám všetky vysoké veci a všetku kozmetiku - krémy na tvár, kokosák, antiperspiranty, tužidlo na vlasy, odličovače, olejček na vlasy, telové mlieko, hojivý zázrak a v poháriku zo sviečky mám rôzne malé hovadinky - klieštiky na mihalnice, pilník, nožničky, hrebene, štipec do vlasov (aj keď sa to tuším volá inak)...


Na druhom
mám voňavky (ktoré mám už len spomienkové, striekam sa nimi len výnimočné. Mám ich skôr preto, že mi niečo pripomínajú. Mám tam aj jednu vzorku, ktorú sme dostali vo FAnn parfumérie, keď sme kupovali tatovi darček a vonia úžasne, hneď by som si ju kúpila a používala, aj keď je pánska).
V stojanoch na perá mám v jednom štetce Real Techniques, na ktoré som veľmi pyšná, len ma trochu serinká, že nemaľujú samé ako som si trochu myslela :D, ale páčia sa mi, že sú pekne farebné a rýchlo schnú a sú skoro jemne, len na očiach ma občas pichajú, ale ja mám asi dosť citlivé oči.
V druhom stojane mám make-upy, linky na oči, lesky, mastičku na jazvy, korektor a tyčinku zo zeleného čaju, balzám na pery, špirálu. Potom v strede mám mištičku zo zmrzliny. V tej mám púder, lícenku, color tattoo a zubnú niť.


Na treťom
mám očné tiene. Parádne veľké, ale výdrž nič moc, takže by som si už konečne mohla kúpiť aj nejakú bázu (pokukujem po Milani, ale na nete moc nenakupujem, tak smola zatiaľ) a mám tam aj čelenku na vlasy.

Na štvrtom
mám šálku z rádia WOW, ktorú som vyhrala. V nej mám tampóny na odlíčenie a tyčinky do uši. Vedľa nej mám pokladničku, v ktorej mám moje poklady. Staré mince, bankovky, mince z hradov, zámkov...


Na piatom
mám krabičku, ktorú som kúpila na Vianočne darčeky, ale nakoniec som si ju nechala, lebo sa mi páči. Je taká pekne bodkovaná. V nej mám všelijaké vzorky, somarinky. Vedľa mám mini micerálku od Biodermy a za ňou mám krabičku, v ktorej mám nejaké ozdoby na nechty.

Na poslednom
mám v bielej krabičke (ktorú mám z bratrancovej svadby) sviečky, olejčeky do aroma lampy, zapaľovače (nefajčím, ale milujem zapaľovače, ale keď som robila veľké poriadky, tak som svoju zbierku zredukovala len na pár).
Nad bielou krabičkou mám modrú krabičku, v ktorej bola špirála a color tattoo. V nej mám sponky, gumičky a iné hovadinky do vlasov.
Vedľa mám ružový košík, ktorý mi vyrobila maminka (jedna z jej prvotín, vidno:). V nej mám všetky moje laky, z ktorých sú použiteľné len dva. Ostatné mám na zdobenie.


Ešte mám v izbe krabicu, v ktorej mám kozmetické zásoby. Krém na ruky, štetce, ktoré nepoužívam a nejaké hovadinky, ale veľa tam toho nie je.


Ďalej sa presunieme do kúpeľne.


Mám tam len to najnutnejšie, keďže tam veľa miesta nie je.


Na vrchu poličky mám ústnu vodu a bahno z mŕtveho mora.


Na prvej poličke vnútri skrinky
mám šampón, sprcháš, balzám na vlasy, Exfobrusher na umývanie tváre, vázičku, v ktorej mame s priateľom zubné kefky, špongiu, medzi zubnú kefku a Elmex gelée.


Na druhej poličke
máme tyčinky do uši, zubnú pastu, masku na tvár (v kelímku od Ziaja krému), peeling na tvár, detský šampón na štetce a žiletky.

Keďže je nás na jednu kúpeľňu dosť, tak mám len dve poličky a veľa tam toho nezmestím, takže len najnutnejšie veci. Ešte mám na druhej strane mydlo, s ktorým sa holím, ale tak to vidieť nemusíte.


Toto bol môj malý kozmetický kútik. Dúfam, že sa Vám páčil. A budem rada, keď mi napíšete niečo o tom Vašom kútiku krásy. Čoho používate viac? Dekoratívky, starostlivosti alebo narovnako?

Prajem krásny, slnečný deň :)

8 komentárov:

  1. Myslím si, že je tvoje kosmetická sbírka na místě.. já osobně nefandím tuně kosmetiky.. mám taky většinou jen to, co využiju - hlavně u dekorativky. Sprcháče a podobně sice do zásoby kupuju - když jsou v akci a podobně to mám i se šampony. Celkově - když je něco v opravdu dobré akci - koupím a mám do zásoby. Ale už mě nějak přešly bezhlavé nákupy kosmetiky. Mám toho přiměřeně a jsem spokojená. Nemyslím si, že bych byla šťastnější, kdybych měla narvanou koupelnu kosmetikou.. :D

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ďakujem, tak to som rada, že nás je viac.
      Tie akcie by som sa mala naučiť využívať aj ja, ale nejako mi to nejde :/ Napríklad tento mesiac - potrebovala som kúpiť ExfoBrusher, lebo sa mi minul, rozmýšľala som, že počkám, ale nepočkala som a prask po týždni - dvoch ho mali v akcii :D A taktiež sa mi stáva, že akciu prepísknem a prídem už k prázdnemu regálu alebo dlho o niečom premýšľam až to už nie je v akcii.
      Tak narvanú kúpeľňu kozmetikou určite nie, lebo teplo a vlhko jej nerobí dobre, ale taký kozmetický kútik niekde v tieniku by ma možno spravil šťastnou, ale asi nie na dlho, keby som to potom musela vyhadzovať, lebo to nepotrebujem to by ma štvalo koľko prachov len tak končí mojou sprostosťou v koši, takže som rada, že kozmetika nie je moje hobby :)

      Odstrániť
    2. :) To já akce díkybohu vždy nějak dobře zastihnu v 90% případech :)

      Odstrániť
    3. Šťastná to žena. Trochu toho šťastia by si mohla poslať aj mne, aj keď ja mám tiež nos na akcie, ale čo sa týka kníh. Niekedy až moc :D

      Odstrániť
  2. Pampeliška vôbec si nemyslím, že máš málo kozmetiky. Podľa mňa je to tak akurát. Ja čím som staršia tým viac zisťujem ako málo toho potrebujem. Nepoužívam ani štvrtinu z množstva kozmetiky ktorou som sa voľakedy patlala. A prekvapujúco som nijako neošpatnela :DD Síce stárnem ako každý, ale tomu veru nepomôže žiadna kozmetika ;) Jedine, že by som našla elixír večnej mladosti :DDDDDDDD
    Modrá púpava

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Milá Modrá Púpavienka. Vôbec sa nečudujem, že ty žiadnu kozmetiku nepotrebuješ. Dobre viem, že kúpanie v krvi alebo v mlieku nahradí všetku kozmetiku sveta :D

      Odstrániť
    2. No jasne kúpanie v krvi na to som nepomyslela, ale kde budem za týmto účelom naháňať nejaké mladé panny čo sa dajú kvôli môjmu kúpeľu podrezať nemám premyslené :DDDD Možno by som to mohla vyriešiť vylúpením nejakej transfúznej stanice. Len pokiaľ tam zoženiem krv iba od mužských darcov aby mi namiesto večnej mladosti nezačali skôr rásť fúzy :DDDDDDDDD

      Odstrániť
    3. Ja by som radila škôlku. Inak je to asi nedostatkový tovar :D Možno ešte základná 1.-4.
      Fúzy, brada sa mi zdá, že sú tento rok in, tak by si bola moderná. Ale radšej krv nechaj krvou a ostaň len pri mlieku. A ak ho ešte osladíš a pridáš granko - mňam. Kto nemá rád kakavko? A možno sa z teba stane čokoládka = opálená slečna / černoška. :)

      Odstrániť

Ďakujem za komentár. Teším sa z každého jedného :)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...