piatok 3. januára 2014

Plány na rok 2014

Dúfam, že ste Silvestra (a Tweetyho) prežili v zdraví. Ja som bola v mojej rodnej dedinke u priateľovho kamoša. Boli sme vo štvorici a hrali sme activity... Tento článok mal byť pôvodne 1.1.2014, ale keďže v poslednej dobe sa mi články nedaria podľa predstáv, tak je aj tento až teraz.

Dávate si novoročné predsavzatia? Ja už dlhšie nie, ale teraz by som si chcela spraviť niečo ako plán roku 2014. Nebude to nalinkované toto spraviť vtedy a vtedy, toto spraviť do tohoto dátumu, ale budú tam veci čo by som chcela zažiť, vybaviť, zariadiť v roku 2014.

TU som písala, čo by som v živote chcela. Niečo z toho možno stihnem tento rok. Možno nie. Uvidíme.

Plány na rok 2014


- práca - to by sa už konečne mohlo podariť. Musím viac hľadať a snažiť sa nájsť tú oblasť, v ktorej som dobrá a zlepšovať sa v nej, aby som bola lákavý tovar :D na zamestnanie.

- knihy - prečítať najmenej jednu novú knihu mesačne. To si myslím, že nie je až tak veľa, keďže rada čítam, ale niekedy prečítam 4 knihy niekedy ani jednu, lebo čítam tie čo som už niekoľko krát čítala, ale veľmi rada sa vraciam k starým knihám. To je aj dôvod, prečo si nepožičiavam knihy z knižnice, ale všetko čo som prečítala mám doma na poličkách a môžem sa k tomu hoci kedy vrátiť.

- knižnica - chcela by som pre svoje knihy pekný "domček", lebo si ho zaslúžia a už ich mám toľko, že s ich uložením mám trošku problém.

- izba - spraviť niečo s mojou izbou. Určite nechystám nejaké veľké zmeny, nato by fakt neboli financie a keďže s rodičmi nechcem bývať do smrti, tak sa mi to zdá trochu zbytočné, ale rada by som aspoň nejaké drobnosti vylepšila.

- letná dovolenka - ak nebude nejaká poriadna dovolenka (more alebo Cesta okolo sveta), tak aspoň veeeeeľa menších alebo väčších výletov. Nebudem sem dávať niečo konkrétne, lebo väčšina výletov je síce plánovaných, ale nie nejak dlho dopredu.

- nové projekty - vymyslieť niečo, čo by ma posúvalo stále ďalej a ďalej. Dávať si nejaké úlohy, čo musím urobiť, ale inak by som nato nemala gule, či už v reálnom živote alebo v blogovaní.

- záložky na nete - upratať si hlavne záložku s blogmi, ktoré ma zaujali, ale nemala som čas sa v nich poriadne pohrabať a rozhodnúť sa, či sledovať, či nie. Potom postupne upratať, aj ostatné záložky. Nech v tom nemám bordel.

- cvičenie - nepoviem chcem začať cvičiť, lebo začínam stále. Poviem chcem cvičiť. Minimum 3x do týždňa. Šum-fuk čo. Hlavne, že sa budem hýbať.

- jedálniček - konečne si sadnúť k jedlám, ktoré mám rada a spraviť si nejaký zdravý jedálniček. Pekne si ho naplánovať na dlhšie, aby som nemusela stále vymýšľať, čo mi chutí, čo budem teraz jesť. Takisto by som rada jedávala pravidelne.

- spánok - ísť spať aj vstávať ako človek. Neponocovať a nedrichmať dlho.

- maľovanie - to bude momentálne problém. Nemám žiadne normálne tiene okrem čiernych :D Takže si musím nakúpiť ešte nejakú jednu neutrálnu a jednu farebnú paletku, ale potom budem trénovať, aby som sa pekne maľovala. Možno nie každý deň, ale aspoň častejšie ako doteraz.

- vyriešiť problémy - s mojou pleťou, vlasmi a všetkými tými detailami, čo sa týkajú môjho dokonale-nedokonalého tela.

- obliekanie - musím sa priznať, že odkedy blogujem, tak si dávam pozor ako sa obliekam, ale som v tom stále lajdák. Nemám problém ísť medzi ľudí a dať si zelené tričko, červenú mikinu a oranžovú kabelku :D Ale snažím sa. Nakúpila som si veci čo sa mi páčia. Ešte nejaké tie topy na vrch a drobnosti a doplnky a budem spokojná. Tak potom hádam už začnú aj nejaké outfity na blogu.

- dokončiť, čo začnem - je pekné mať rozpracovaných veľa veci, ale nie je pekné mať ich rozpracované dlho. Takže najskôr dokončiť a potom začať niečo nové.

- nájsť si "dokonalú" kozmetiku - nie som človek, ktorý rád na sebe testuje veci. Nie som potkan ani myš. Preto by som si rada našla nejaké prípravky, ktoré mi budú vyhovovať a budem ich používať dlllllhodobo.

- blogovanie - keď už nie pravidelne, tak aspoň častejšie blogovať.
                         - zlepšiť články, aj fotografie.

- organizácia - musím si zorganizovať blogovanie, ale aj ostatné činnosti, aby som toho za deň stihla čo najviac. To znamená nejaký diár alebo poriadny debilníček.

- proste musím viac konať a menej okolo toho rozprávať!!!!


ALE aby to nebolo len o tom, čo musím a teda chcem, tak tu napíšem pár veci, za ktoré som rada, že sú ako sú, ale vždy sa samozrejme dajú zlepšiť :)

- nakupovanie - myslím si, že nakupujem celkom s rozumom. Neutrácam majland (však nie je ani aký). Kupujem si veci, ktoré potrebujem. Nemám doma zásoby kozmetiky, oblečenia, topánok, bižutky, doplnok... Nehovorím, že je to zlé, ale pre mňa nelogické. Ale zasa aj ja mám svoje malé hriechy :), ale za ktoré sa nehanbím a to sú knihy. Hromady a hromady kníh už ich nemám ani kde dávať. Takže každý máme svoju závislosť. Ale myslím, že aj za knihy utrácam peniaze s rozumom.

- nehromadím voloviny - nie je to ešte stále dokonalé, ale už som povyhadzovala kopec zbytočnosti a stále v tom pokračujem, aj keď niektorých veci mám problém sa vzdať. A skoro tu nemám ani binec :D Okrem postele. K tomu sa priznám nemám rada upratovanie postele. Hlavne kvôli tomu, že mám k nej prístup len z jednej strany. A papieriky. Mám kopec debilníkov, ale keď ma niečo napadne píšem si to po papieroch a potom sa mi váľajú kade-tade po stole, po zemi, po šuflíkoch a ja s nimi len bojujem.

- problémy - tiež som na seba hrdá, že konečne so sebou začínam niečo robiť a riešim si problémy. Teda snažím sa im postaviť čelom a neodkladať ich stále. Dobre, nie vo všetkom, ale postupne príde na radu všetko. Chce to čas a viac odvahy a sebavedomia.

Takže prekonávajme samých seba, nie druhých :)


Som zvedavá, keď si budem pozerať o rok tento článok, čo všetko čo som v ňom napísala bude splnené a čo budú len prázdne slová. Takže držte mi palce, nech som na seba pyšná a splním toho čo najviac :)

takto som strašila ľudí na Silvestra
(a nepozerám do blba, ale na frajera, lebo ma pri fotení vyrušil a už sa mi nechcelo fotiť znovu)


Prajem vám v novom roku, nech sa vám splní všetko, čo si želáte. Nech sa vám darí lepšie ako v minulom roku. Dúfam, že ste do Nového roku vstúpili tou pravou nohou, nech vie, že sa ho nebojíme a dosiahneme všetko, čo chceme. Mne sa to nejak nepodarilo, ale dúfam, že to bol len blbý začiatok, za ktorým bude nasledovať veľké zlepšenie.

7 komentárov:

  1. Držím palce ať se všechno povede! :))

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Ďakujem. Veľmi sa mi páčia ozdobné linky :)

    OdpovedaťOdstrániť
  3. pekné predsavzatia. Tiež chcem tento rok čítat pravidelne, lebo v minulom roku sa mi to velmi nedarilo.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ďakujem. Dúfam, že sa ti to podarí, lebo čítanie a hlavne o veciach, ktoré má človek rád je úžasný relax :)

      Odstrániť

Ďakujem za komentár. Teším sa z každého jedného :)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...