štvrtok 16. februára 2023

Jude Deveraux - Výlet


Anotácia:
Ariel Weatherlyová by mohla mať každého slobodného muža. Ona však túži po úspešnom podnikateľovi R. J. Bromptonovi, ktorý ani len netuší, že nejaká Ariel existuje... Spočiatku je osud k Ariel naklonený jej sesternica Sara pracuje vo firme jej vyvoleného ako asistentka a obe dievčatá sa na seba veľmi podobajú. Vymenia si úlohy a Sara sa zoznámi s Davidom, Arieliným priateľom, za ktorého sa Ariel odmieta vydať. Aby sa všetci lepšie spoznali, štvorica sa rozhodne urobiť si výlet na malebný Kráľov ostrov. Namiesto šťastných dovolenkových dní ich však čaká boj o holý život...
O knihe:
original - Carolina isle
- 2. časť zo série Edenton:
Prvý dojem (ne)klame; Výlet
obálka - celkom pekná, ale ku knihe sa nehodí. Niekto si asi prečítal názov knihy a urobil obálku.
dej sa odohráva - 21. storočie; New York (USA); Arundel; Kráľov ostrov

Moje pocity:
- 8. - 12. február 2022
- páčil sa mi nápad, že sa sesternice na seba podobajú a že sa vymenia. Bola som zvedavá ako bude Ariel baliť R. J. a ako sa Dávid zamiluje do Sary. Páčili sa mi tie páry ;)
- najskôr som si myslela, že celý ostrov je spiknutý a všetci sú za tým čo sa im deje. Myslela som si, že to tak robia viacerým ľuďom, ale nebola som si istá, či chcú len ich peniaze alebo aj život. Či to vôbec prežijú. Ale boli to predsa len vplyvní ľudia a nepodarilo by sa im to len tak ututlať. Potom som si už nebola istá, či za tím nie je len pár ľudí a niekto konkrétny sa chcel zbaviť niekoho z nich. Nevedela som čo si myslieť.
- bolo to zaujímavé. Čítala som to večer pred spaním a keby nejdem ráno do práce, tak čítam aj dlhšie. Mala som pocit ako keby čítam nejaký strašidelný horor. Stále mi behalo v hlave Hory majú oči. Že ich prilákajú na ostrov a potom ich pozabíjajú alebo niečo im spravia. Bola som zvedavá, čo bude ďalej a každou stránkou to bolo zaujímavejšie. Stále sa tam niečo dialo. Začali sa párovať, riešili ako utiecť z ostrova, zaplietali sa tam s ľuďmi... Bolo to zaujímavé a už menej strašidelné.
- najskôr som si myslela, že ten jej šéf je strašný workoholik a nie moc príjemný chlap. Nakoniec to, ale nebola pravda a museli ste si ho obľúbiť a zamilovať sa. Bol milý, vtipný, inteligentný a asi aj romantik.
- s knihou by som to spravila asi nejako inak. Buď by som to rozdelila do dvoch kníh, čo by bol trochu problém alebo by som spravila hrubšiu knihu, lebo takto som si síce užila oba páry, ale mohlo to byť aj lepšie a podrobnejšie.
- najviac sa mi páčilo ako sa Sara vyhrážala šéfovi polície (aj R.J. by to povedal):
Citujem Davida:
"Povedala šéfovi polície, že ste veľmi dôležitý človek a že do tohto zapadnutého mesta privediete toľko právnikov, že v porovnaní s tým by druhá svetová vojna bola ako piknik." 
Vyzeralo to, že má v ňom oporu a veľa si z práce u neho odniesla. 
- páčil sa mi aj David. Nebol to len chlapec z bohatej rodiny, rozmaznaný životom v luxuse. Bol síce mladé ucho, ale bol to príjemný, distingvovaný chalan. Tiež ste si ho museli obľúbiť.
- najskôr som si myslela, že Ariel je len taká rozmaznaná dedička, ktorej lezie na nervy tvrdá výchova jej matky a to, že jej diktuje koho si musí zobrať, ale aj z nej sa vykľula fajn hrdinka, aj keď Saru som si obľúbila o niečo viac. Teda Sara mi bola bližšia ako Ariel.
- páčilo sa mi čo vymyslela Ariel, aby zarobila na ostrove nejaké peniaze. Nebola vôbec na zahodenie, aj potom, čo sa dialo ďalej bola Ariel rozvážna, aj keď neskúsená a snažila sa urobiť niečo pre ostatných, aby sa dostali z ostrova.
- keď sa R.J. priznal koľko stál vianočný darček, ktorý od neho Sara dostala, tak to bolo také romantické. Páčilo sa mi to jeho zmýšľanie o peniazoch, o nej...
- zistili sme, že David má priateľku, ale nezistili sme, či to bolo akože alebo sa potom s ňou rozišiel. Ani ťuk.
- kniha ma od začiatku až po koniec bavila. Nenašla som tam nič, čo by som si myslela, že bolo navyše. Bolo to pekne napísané, napínavé, bavili ma dialógy, opisy aj dej. Myslím si, že knihu môžem s čistím svedomím odporučiť všetkými desiatimi.

Za mňa:

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára

Ďakujem za komentár. Teším sa z každého jedného :)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...