štvrtok 21. novembra 2019

Nora Robertsová - Ďalšia šanca


Anotácia:
Historický hotel v Boonsbore prestál vojnu i mierové časy, putoval z rúk do rúk rôznych majiteľov, dokonca sa šuškalo, že v ňom straší. Noví majitelia, bratia Montgomeryovci, sa pustili do jeho rozsiahlej rekonštrukcie, za ktorú zodpovedá architekt Beckett. Jeho pozornosti neunikne, že do mesta sa vrátilo dievča, po ktorom túžil od svojich pätnástich rokov - Clare Brewsterová.
Ovdovená Clare, matka troch synov, si otvorí kníhkupectvo priamo oproti hotelu. Clare sa živo zaujíma, ako postupujú práce na obnove hotela, a to prebudí jej náklonnosť k Beckettovi.
Čo nevidieť má nadísť deň slávnostného otvorenia hotela a Beckett plánuje Clare previesť po jednotlivých izbách. Z ich spoločných chvíľ sa zrodí niečo nečakané, čo do ich životov vpustí nové dobrodružstvo...
O knihe:
original - The next always
- 1. časť zo série Hotel BoonsBoro:
Ďalšia šanca; Posledný priateľ; Bremeno dokonalosti
obálka - celkom pekná, ale ku knihe sa ani trochu nehodila
dej sa odohráva - Boonsboro

Moje pocity:
- 30. septembra - 2. októbra 2019
- máme tu ďalšiu zaujímavú sériu od Nory Roberts. Len škoda zase tej ducharčiny. S touto autorkou som sa zoznámila pri sérii Sľub a tá bola úžasná aj bez duchov. Nemám nič proti duchom, nadprirodzeným javom/bytostiam, ale to skôr vyhľadávam vo fantasy a nie v týchto knihách, aj keď sem tam mi to nevadí. Ale v poslednom čase toho bolo už dosť (hlavne od tejto autorky).
- podľa anotácie by si človek myslel, že Clare sa tam ešte len teraz presťahovala a pritom tam býva už pekných pár rôčkov
- najskôr ma opisy trochu nudili a potom ma dostal duch. Nemala som chuť na ducharčiny, ale dala som knihe šancu. Urobila som dobre. Po čase ma zaujal aj duch a dúfala som, že spravia nejaké pátranie a zistíme, prečo okupuje ten dom a čo sa jej stalo. Síce je to už také okaté, lebo asi v dvoch jej sériach sa v každej knihe riešil duch, ale aj tento sa mi páčil. Síce nie na začiatku, ale po čase som si ju obľúbila.
- popri čítaní knihy som zatúžila mať kníhkupectvo ako Clare. Nie je nič krajšie ako práca, ktorá človeka baví a naplňuje.
- občas ma opisy hotela nudili a občas fascinovali a občas som po nich doslova bažila a ľutovala som, že to nevidím naživo. Najviac ma ale udivovalo, že všetci si vedeli z opisu predstaviť ako bude vyzerať. Ja teda fantáziu mám, ale toto nedávam. Škoda.
- najviac zo všetkých ma zaujala Hope (a zase hrdinka poslednej knihy), takže som sa jej nevedela dočkať
- s Clare som sa nevedela vžiť. Neviem si teraz predstaviť (máme rovnaký vek - 3x10 :D) mať tri deti - chlapcov a byť vdova po vojakovi. Vojaka by som si nikdy nezobrala. majú moju úctu a ich manželky môj obdiv, ale ja by som to nezvládala. Samozrejme človek môže byť ohrozený a niečo sa mu stať, aj keď nie je vojak. Dokonca doma sa môže zahlušiť, ale aj tak by som mala z vojaka za pár dní šediny.
- ale páčilo sa mi ako nám autorka opísala život hlavnej hrdinky a jej chlapcov. Trochu blázninec (dobre, nebudem za slušňačku, poriadny blázninec), ale aj veľa lásky. Viete si predstaviť, že ste sama na troch chlapcov? Postarať sa o nich nie len finančne, ale každý večer ich nahnať do postele, aby sa umyli, obliekli do pyžama... A potom ráno, aby všetko začalo od znova. Vyduriť ich z postele, nachystať do školy, do škôlky. Poobede sa s nimi učiť a popritom pracovať a viesť domácnosť. Na mňa by to bolo aj s jedným dieťaťom veľa, ale aspoň sme videli ako to vyzerá s tromi, aj keď jej chlapci boli podľa mňa pekne, slušne vychovaní, takže to až také ťažké nemala.
- Beckett. Netuším, čo o ňom napísať. Na začiatku ma nejako extra nezaujal. Bol taký priemerný hrdina. Prišlo mi divné, že Clare sa mu páčila celé roky a nič s tým nerobil. Ok, bola zadaná a potom sa ako mladá vydala... Za normálnych okolností by mi prišlo romantické, že ju tak dlho ľúbil, ale čo ja viem, tu mi to prišlo skôr také slabošské. Ale potom ako sa začal viac stretávať s chlapcami a ako sa k ním choval. Bol taký iný. Viac otvorený, zábavnejší... Páčil sa mi.
- postáv tam bolo strašne veľa, ale keď si človek na ne zvykol, tak v nich nemal mišung a aj ho zaujali skoro všetci. Dokonca som bola zvedavá aj na ich matku a dúfala som, že jej autorka dopraje nejakého fešáka.
- páčilo sa mi, že Clare mala navrhnúť texty do brožúrky a na web o izbách v hoteli a tiež sa mi páčilo, že tieto izby mali názov po zaľúbených pároch - Elizabeth a Darcy, Jane a Rochester, Westley a Buttercup... (ale nie Rómeo a Júlia, ktorých príbeh nemal šťastný koniec, ale len tie naozaj šťastné páry)
- nakoniec kniha nebola len o duchovi a o hlavných hrdinoch, ktorí si k sebe hľadajú cestu, ale bol tam aj jeden záporák, ktorý mi prišiel trochu prehnaný, ale prečo nie. Mali sme trochu spestrenia.
- príbeh o Clare a Beckettovi bol pekný, ale viac chémie som cítila z Rydera a Hope a to sa v celej knihe stretli len cca 2x? Ale oni dvaja spolu ma vzrušili viac ako hlavní hrdinovia za celú knihu.
- bolo tam dosť veľa opisovania aj prác na hoteli, zariaďovania... Toto ma tiež bavilo. Takéto veci môžem.
- táto séria bola dobrá. Nepatrí síce ku knihám, keď si ich neprečítam o niečo som prišla, ale patrí ku knihám - som rada, že som si knihy prečítala. Bolo to oddychové čítanie s príjemnými postavami, ktoré mi boli sympatické, aj živé aj neživé (aj keď tie neživé až v poslednej časti, ale o tom potom).

Za mňa:

2 komentáre:

  1. Vyzerá to ako milá oddychovka, vďaka za tip :-)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Dúfam, že sa aj po prečítaní bude páčiť a ďakujem za komentár, potešil :)

      Odstrániť

Ďakujem za komentár. Teším sa z každého jedného :)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...