štvrtok 14. novembra 2019

Amanda Quicková - Ľúbostný románik


Anotácia:
Charlotte Arkendalová vie o mužoch všetko. Jej špecialitou je odhováranie vydajachtivých žien od nedôveryhodných osôb opačného pohlavia. Jedného dňa sa v jej živote objaví zaujímavý a nebezpečný cudzinec Baxter St. Ives a Charlotte náhle nevie, čo robiť. Príťažlivý muž a nadaný vedec jej pomáha pri vyšetrovaní nedávnej vraždy jednej klientky. Zároveň však začína nebezpečné bádanie v alchýmii túžby, ktorého objektom sa stane práve Charlotte...

O knihe:
original - Affair
- nepochádza zo žiadnej série
obálka - naša obálka je krajšia ako originál, aj keď hrdina mi príde ako nejaký zlatokop alebo kovboj a aj hrdinka skôr dievča z "divokého" západu
dej sa odohráva - Londýn; roky netuším, ale tipujem Regentské Anglicko, 19. storočie?

Moje pocity:
- 20. - 21. septembra 2019
- Charlotte a jej sestra žili s nevlastným otcom, ktorý ich obral o celé ich dedičstvo. Zostalo im asi len pár šperkov a drobností, ktoré potajme rozpredali, aby mali aspoň niečo, keď od neho odídu. Našťastie odísť nemuseli, ale keďže nič nemali, tak si musela Charlotte nájsť - vymyslieť nejakú robotu, aby sa postarala nie len o seba, ale aj o svoju sestru. Myslím si, že si vybrala celkom zaujímavú profesiu. Oťukávala si pánov, ktorí sa chceli oženiť s dámami, ktoré k nej prišli a oznámila im, či idú po ich peniazoch alebo to môže byť láska alebo iný nefalšovaný záujem. Zamestnanie to bolo celkom fajn, netrpeli hladom, ale pre slušnú dámu to nebolo nič moc, takže z toho vyplývalo, že skončí asi na ocot.
- Baxter St. Ives ako hrdina nebol môj typ. Aj keď mám rada Leonarda z Teórie veľkého tresku, lebo je inteligentný, celkom zlatý a chutný, ale aj tak som skôr na drsných bojovníkov ako vedátorov. Baxtera aj s tým jeho zvláštnym menom som si po čase obľúbila. Bol to zaujímavý chlapík s tými jeho vynálezmi.
- záporák bol už od začiatky známy. Celý čas sme vedeli, že to bude na konci on, aj keď stať sa mohlo všeličo a mohol to byť aj niekto iný, ale to bolo u mňa mizivé percento.
- celkom ma zaujímalo kto a prečo zavraždil tu úbohú starú dámu, či to bol niekto z jej nápadníkov alebo ten náš záporák
- o postavy nebola núdza. Jej sestra, jej gazdiná, jeho brat, jeho teta a veľa iných.
- takisto nebola núdza ani o veľa "náhodných" udalostí. Občas mi to vadí, občas nie. Asi záleží od nálady, ale tu mi to trošilinku vadilo. Nemuselo to byť všetko také okaté.
- celkom ma zaujala tá časť s čarodejníkom a jeho ilúziami, hypnózou
- začalo to vraždou jej zákazníčky, ktorá ich spojila, ale ich osudy boli poprepletané už skôr. Všetko malo so všetkým nejakú súvislosť. Okrem toho, že sme hľadali vraha, sme pátrali aj po iných veciach. Taká jemne záhadno-detektívna kniha. Celkom príjemné.
- kniha bola dobre napísaná, dialo sa tam toho dosť veľa, ale bola skôr taká oddychová ako taká, čo ma pohltí a nemôžem ju pustiť z ruky. Ani hlavné postavy neboli nič extra, ale boli fajn. Kniha sa dala čítať, ale skôr to bol taký priemer a už po nej zrejme nesiahnem.

Za mňa:

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára

Ďakujem za komentár. Teším sa z každého jedného :)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...