utorok 31. júla 2018

Kasey Michaelsová - Ako skrotiť dámu


Anotácia:
Lady Nicole Daughtryová si predsavzala, že nikdy nedovolí, aby ju nejaký muž zranil. Napriek tomu, že sa o jej ruku uchádza veľa nápadníkov, dobre vie, akú bolesť dokáže láska spôsobiť, a preto o ňu nemá záujem. A tak sa správa, až kým nestretne markíza z Basingstoku Lucasa Paina, ktorý je zahalený tajomstvom a riskuje svoj život. A práve to ju na ňom priťahuje... Lucas má pred sebou cieľ a túži po pomste. Naozaj sa nepotrebuje rozptyľovať peknou tváričkou. Na druhej strane mu však škandalózny vzťah s Nicole môže poslúžiť zakryť to, na čo sa chystá, a zároveň na oklamanie nepriateľov. Kamkoľvek sa pohne, narazí na zradu. Nicolin život má vo svojich rukách a s týmto vedomím sa púšťa do najväčšieho boja. Dámu však musí uchrániť pred každým zlom... ale zároveň nedovoliť srdcu, aby jej podľahlo.


O knihe:
original - How to tame a lady
- 3. časť zo série o rodine Daughtryovcoch:
How to Woo a Spinster; Ako zviesť vojvodu; Ako skrotiť dámu; How to Beguile a Beauty; How to Wed a Baron
obálka - lacná. Nie je zlá, ale mne sa nepáči. Baba vyzerá ako štetka z bordelu.

Moje pocity:
- máj 2018
- anotácia napísaná oveľa lepšie ako kniha
- Ako zviesť vojvodu sa mi veľmi páčila, ale toto? Toto je brak. To hádam nemyslia vážne, že to písala jedna a tá istá osoba. Nechcem byť krutá, ale začiatok ma naozaj poriadne mučil. Aj šľahanie žihľavou po celom tele by bolo menej bolestivé.
- na začiatku ma zaujal opis hlavnej hrdinky a jej bláznivá jazda. Takže to vyzeralo nádejne.
- potom ma odrovnal opis úžasného hlavného hrdinu (prsty do úst, hlava do záchodu). Takého úžasného, dokonalého hrdinu som ešte nevidela, teda nečítala som o ňom a to môžem povedať, že som prečítala veeeľa kníh a boli tam aj dokonalí chlapi, ale nie až takto. Nebol taký dokonalý ako nám ho autorka opísala. Čítala som aj o zaujímavejších chlapoch.
- Nicole mi prišla ako rozmaznaná hrdinka, ktorá ma ničím nezaujala. Možno len vzťahom so svojou sestrou, dvojčaťom.
- dialógy boli tiež na slučku
- dosť často som si pripadala ako na hodine dejepisu. Mám rada, keď sa v knihe opisuje niečo zaujímavé, ale s mierou a zaujímavo. Uvediem pár príkladov:
Lucas: ..."Nikdy sa nepoučíme. Ešte neuplynulo veľa rokov, odkedy náš princ regent snoval plány na útek, lebo tušil, že jeho oddaní poddaní sa chystajú povstať, tak ako urobili Francúzi proti vlastnému kráľovi. A dnes vďaka prekliatej sopke čelíme vysokým cenám, farmári strácajú pôdu pod nohami, naši udatní vojaci trpia a naše deti chorejú, lebo nejedia čerstvú zeleninu. Nepripravujeme sa na túto možnosť a ani na jej nevyhnutný dôsledok. Občianske nepokoje."...
- nezabilo by vás to od nudy?
- ono to možno chcelo mať nejaké hlbšie poslanie, ale niečo tak nudne napísané nemôže nikoho zaujať.
- pripisovala som to buď naozaj zlému prekladu alebo jednoducho autorka mala zbraň pri hlave a musela rýchlo niečo naškriabať. Bolo to všetko také strnulé. Keď som to čítala pripadala som si ako prváčka na základnej, čo sa učí čítať. Zle sa mi to čítalo, tak divne sekano. Väčšinou čítam ako keby som plávala na nejakej lodi po mori. Pekne rovno rýchlo, pomaly ako len chcem. Ale tu som išla cez všelijaké skaly, ktorým som sa musela uhýbať a drncalo to pri čítaní ako na nejakej lodi v búrke. Hrôza.
- ďalším príkladom je ako sa tam autorka snaží predrať problematiku ľudí, ktorí slúžili a bojovali vo vojne za vlasť, ale potom sa o nich zmrzačených nemal kto postarať a museli žobrať o jedlo. Bolo to smutné, ale mohla to hlbšie a lepšie nerozvinúť:
Nicole: ..."Určite sú to vojaci. Vidíš? Jeden ešte má na sebe roztrhané vyblednuté sako z uniformy, zrejme iný kabát nemá. A ten vedľa neho s prázdnym rukávom prišiel v boji o ruku. Všetci sú hrozne chudí a zhrbení, akoby ich svet zo všetkých strán gniavil k zemi. Rafe vraví, že sa správame nehorázne k našim udatným vojakom v období, keď ich naša krajina nepotrebuje ako potravu pre kanóny."...
- viac ma zaujala jej sestra Lydia a vojvoda z Malvernu. Tí ma zaujali už v prvej časti. Týmto by som ešte dala šancu, ale bojím sa ako by to dopadlo, či to bude zase zlé alebo dobre.
- mala som veľký problém túto knihu dočítať, ale potom ku koncu to už bolo lepšie, ale aj tak táto kniha nestojí za kúpu. Nemôžem si pomôcť. Kniha, ktorá je fajn na konci nie je bohviečo, aj keď ten koniec bol fakt dobrý.
- prvá časť ma bavila, takže som od tejto knihy čakala, že bude aspoň fajn a nie, taká fakt o ničom. Až na ten koniec teda.

Za mňa:

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára

Ďakujem za komentár. Teším sa z každého jedného :)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...