pondelok 13. augusta 2018

Johanna Lindseyová - Budeš ma milovať


Anotácia:
Jeden súboj by sa dal považovať za vec cti, ale tri súboje, to je už pokus o vraždu! Syn grófa z Tamdonu Róbert Whitworth a lord Dominik Wolfe si idú po krku, ale ich nekonečné zvady a šarvátky princa regenta už unavujú. Prikáže im preto, aby zanechali spory a spojili svoje rodiny manželstvom. Ten, kto sa nepodrobí príkazu, príde o pozemky aj o titul. Keďže súperi už nemajú možnosť zabiť nepriateľa v súboji, Whitworth dúfa, že to bude lord, ktorý stratí majetok. Ak pošle svoju mladšiu sestru Brooke na jeho panstvo ako budúcu nevestu, Dominik Wolfe určite odmietne vziať si ju, a tak príde o všetko. Lenže Brooke má celkom iné plány. Nebojí sa vydať za tajomného šľachtica, lebo sobáš je pre ňu jediná možnosť úniku od nemilujúcej rodiny.



O knihe:
original - Make me love you
- nepochádza zo žiadnej série
obálka - pekná, aj keď to písmo nemuseli dať cez polku knihy. Najviac ma zaujal ten kompas na klobúčiku hrdinky je zaujímavý.

Moje pocity:
- máj 2018
- knihu som dostala cca na želanie na narodky od mojej najkamošky. Ona mi vždy daruje úžasné knihy :) Samozrejme, že padla hneď za vlasť. Veď predsa narodeninová kniha nemôže ležať v kúte :P
- veľmi sa mi nepozdávalo, keď sa Brooke chcela zbaliť a dobrovoľne vydať za nejakého cudzieho chlapa, ktorý sa pokúša zabiť jej brata, ale keď nám opísala akú mala doma rodinu, tak by som ju zbalila sama a poslala tam čím skôr aj pešo.
- matka si ju všímala, len keď nebol doma jej brat a otec. Otec chcel mať chlapca, takže ten ju nemal rád. Brat ju bíjaval, keď bola malá. Jediná rodina, ktorú mala bolo služobníctvo a hlavne jej komorná. Fakt sa jej nečudujem, že sa chcela vydať za úplne cudzieho chlapa.
- z  jej strany by sme to mali, ale ako to berie chlap, ktorého nútia, aby si zobral sestru svojho nepriateľa inak príde o všetok majetok? Ten určite nebude nadšený.
- Dominik bol po poslednom súboji s jej bratom zranený a keďže Brooke a jej komorná Alfréda sa vyznali v bylinkách, tak sa mu snažili pomôcť. Bola som zvedavá, čo spraví, či sa dá ošetriť sestrou svojho nepriateľa alebo radšej si bude na ranu prikladať pijavice od svojho lekára. Popravde som tipovala skôr pijavice. Kto so zdravým rozumom by veril nepriateľovi, aj keď je pravda, že ona nebola nepriateľ, ale ako si mohol byť istý? Čo ak ju jej brať naverboval, aby ho otrávila a tak sa ho zbavili?
- keby som bola na mieste Brooke asi by som si zbalila všetky švestky, využila peniaze od matky a niekam sa navždy zašila (dobre nebolo ich veľa, takže asi by to nedali), ale to by bol asi koniec knihy, takže nič. Čo by to bolo za hrdinku, keby ju nelákalo dobrodružstvo v podobe sobáša s "Vlkom", nad ktorým visí rodinná kliatba?
- prvé stretnutie hlavných hrdinov bolo až na 56 strane. Nemám rada, keď sa stretávajú tak neskoro, ale tu mi to nevadilo. Kniha nám dala kopec opisov postáv, citov z jednej aj z druhej strany. Takže to utieklo ako voda. Nakoniec prvé stretnutie stálo za to čakanie.
- bola som strašne zvedavá prečo Dominik tak nenávidí jej brata. Dlho trvalo kým sa hlavní hrdinovia stretli a ešte dlhšie než sme sa dozvedeli to tajomstvo prečo ho nenávidí. Aj keď domyslieť sa to dalo, ale nie vždy je všetko domyslené pravda.
- z postáv sa mi páčila jej komorná Alfréda, ale hlavne jeho "sluha-nesluha" Gabriel. Ten keby mal byť ozajstným sluhom už je buď na ulici alebo o hlavu kratší. Taký drzí faganisko, ale teda nie zlý, len sa skôr hodil na úlohu nejakého pána a nie sluhu. Páčil sa mi. Dominik ho bral skôr ako svojho priateľa-brata a nie ako sluhu. Neviem prečo, ale celý čas som si myslela, že Alfréda je oooooveľa staršia ako Gabriel. Myslela som si, že je to nejaká 50 a viac ročná pani. Nečítam poriadne.
- páčilo by sa mi keby sa tam viac rozprávalo o liečivých bylinkách, ktoré poznala a pestovala Alfréda spolu s Brooke. Ale to už by bola tá kniha asi neuveriteľne hrubá. Na romantickú knihu musím povedať, že je dosť hrubá už teraz, ale neodstránila by som z nej ani jedinú stránku.
- táto kniha sa mi páčila a určite je to kniha na opätovné čítanie
- a musím povedať, že koniec ma trochu prekvapil

Za mňa:

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára

Ďakujem za komentár. Teším sa z každého jedného :)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...