štvrtok 19. júna 2014

Moja knižnica

Konečne som ako tak spokojná so svojou knižnicou, aj keď som prišla nato, že by sa mi hodila ešte jedna, lebo tých kníh mám naozaj veľa, ale momentálne som ako tak spokojná. Takže Vám ju tu konečne ukážem.


Začnem hlavnou knižnicou. Tam mám  všetky moje lásky.


Na vrchu skrinky mám moju pampelíškovsku taštičku, pre ktorú som našla konečne využitie. Mám v nej ostatné darčekové taštičky. Teraz tam mám už aj prilbu, takže tam nie je sama.

Na prvej poličke mám síce romantické, ale pre mňa nezáživné knihy. Tak trochu nič moc. Mám tam aj dve krabice na volovinky. V jednej mám rôzne doplnky do izby. V druhej mám kancelárske veci.

Na druhej poličke mám knihy z tej komunistickej-škaredo-obalovej série. Obaly sú síce nie príliš vábivé, ale knihy sú dobré. A keď ich beriem takto z boku nevyzerajú na poličke zle. Hlavne, keď ich krášli Yankee Candle.


Na tretej poličke mám moje srdcové autorky - KEW, Lisa Kleypas, Jude Deveraux a zatiaľ tam mám aj iné, lebo už mám v tejto knižnici tlačenicu, tak niektoré knihy sú také putovnice. (Fotila som asi minulý týždeň a tento týždeň už nemám kde dávať knihy, takže budem musieť knižnicu zase prerobiť :D). Túto poličku krášli jedno z mojich malých Poršátok, ktoré dostávam od Priateľa. (Možno mi raz daruje aj také ozajstné :D) Kravičku mám taktiež od neho (privatizácia) a pomaly si v nej šetrím korunky, len ešte neviem načo konkrétne. (Asi na dôchodok.)

Na štvrtej poličke mám Kat Martin, Julie Garwood, Tessa Dare, Kresley Cole, Teresa Medeiros, Barbara Cartland a Linda Lael Miller. Túto poličku mi stráži malý Riči, ktorého my vybral z automatu zase Priateľ a presne takého trhača sme mali v expráci. Ešte tu mám vosk YC jazmín a malú šišku, ktorú som našla pri venčení a prišla so mnou domov.


Na piatej poličke mám tiež dve obľúbené baby Johanna Lindsey a Nora Roberts - biele kočky pekne vedľa seba. Ďalej tam mám Mary Balogh, Catherine Coulter a ďalšie kočeny v menšom zastúpení (zatiaľ). Tu je mojim strážcom poriadny medveď Pirát zase od Priateľa (ako tak píšem, tak tuším väčšinu vecí tam mám od neho).

Predposledná polička patrí ostatným knihám. Mám tam Janu Pronskú a trilógiu Hry o život, nejakú romantiku a jeden Potter. Pravá polovica patrí knihám, ktoré neboli až tak dobré a knihám, ktoré som ešte nečítala a ani sa nechystám čítať (možno na dôchodku). Túto poličku mi krášli bodkovaná šálka ala kakavko od svokričky. V nej mám záložky a malý zápisník Harry Potter.


Na poslednej poličke mám encyklopédie a podobné neromantické veci a samozrejme rozprávkové knižky. Niektoré sú moje, niektoré vyhadzovala teta, tak som ich ukoristila. Človek nikdy nevie kedy ich využije. :D


Ideme na ďalšie skrine. (Už som nejaká ospalá. Dúfam, že vy ste ešte nezaspali.)


Na vrchnej poličke vo vedľajšej skrini mám knihy, ktoré som si kúpila a čakajú na prečítanie. Niektoré už čakajú dlho (lebo ma nelákajú) a niektoré sú tam čerstvé. Je ich celkom dosť. Toto sa mi ešte nestalo, aby som mala také zásoby neprečítaných kníh, ale radšej viac ako menej. Keď ich vidím v nejakej akcii nemôžem odolať, ale pomaly padajú za obete. Škoda však, že pomaly, ale ako sa hovorí pomaly ďalej zájdeš a radšej budem čítať pomaly a každú knihu si vychutnám ako čítať ako o život a nič z toho nemať, len pre zoznam aha koľko veľa som prečítala. Ale každého vec ako a koľko číta. Inak pôvodne boli knižky na mojom nočnom stolíku (hokerlík), ale už tam bola dosť veľká tlačenica, tak som ich musela presťahovať. (Stolík môžte vidieť na prvej fotos - napravo dole. Teraz tam mám už len kozmetiku a gauč na vreckovky).


V tej istej skrini  dole mám ešte anglinu a nejaké veci zo školy (podľa mňa škoda to dať preč).


Na poličke pod anglinou mám ďalšiu anglinu (tej mám dosť, ešte keby som ju tak vedela ako veľa mám o nej kníh). Mám tam aj nejaké šeky, dokumenty, somarinky, papiere z výletov a podobných akcii, na ktorých sme boli. Dva časopisy a nemecký slovník. V tom havkovi mám anglické CD ku knihe a za nim vázu.


Teraz sa presunieme nad telku.


Tam mám paperbacky, ktoré sú tiež fajn, ale výdrž nula bodov, takže ich mám pekne spolu a už ich nečítam (výnimočne), lebo sa mi rozpadávajú. Spoločnosť im robí mušľa, ktorú mi doniesol Priateľ na motorke z Poľska a pekne v jednom kuse.


Na ďalšej poličke mám paperbacky, love story, pamätníček zo školy a DVD zo stužkovej. Túto poličku stráži psíkoklúčenka a mušle, ktoré som dostala a milujem ich. Ešte som pri mori nebola, ale mušle a more sú moja srdcovka. Takže ak by sa niekto sťahoval pri more a hľadal spolubývajúceho hlásim sa. Som čistotná (občas lenivec). Viem variť (občas, ak nezabudnem pustiť plyn, trúbu alebo že niečo varím, tak sa to dá aj zjesť. Tak 50 na 50.). Väčšinu času človek ani nevie, že som doma (čítam a vtedy som potichu, len občasné smrkanie alebo výbuchy smiechu), ale zase keď je treba viem byť aj živel a nie je so mnou nuda. Viem prať (ale len na automatickej práčke. No dobre prežijem aj ručný pohon, ale nie dlho.) :D


Posledné presúvanie pod telku.


Tam mám ešte nejaké knihy. Sú to také staršie knihy po maminke, po starkej... Som záchranca kníh. Aj keď ich asi nebudem čítať alebo možno na dôchodku. No uvidíme, ale keďže sú to také knižky na povinné čítanie možno moje potomstvo využije a možno ich také knihy budú aj baviť.


Článok bol možno trochu dlhý, ale určite nie taký dlhý ako by som chcela. Mojim snom je mať vlastnú, obrovskú knižnicu a pomaly si ho aj plním.

Dnes som Vám ukázala moje lásky - moju knižnicu. Dúfam, že sa Vám páčila, aj keď to možno nie je vaša šálka kávy, ale každý číta to čo sa mu páči a to je podľa mňa hlavne. Nech si každý číta čo chce. Nikdy nikoho neodcudzujem a to by sa mali naučiť aj iní, lebo keď niekde čítam niečo nepríjemné na takéto knihy alebo aj iné príde mi to, že ten človek je asi dosť obmedzení a asi nevie čo je podstatou čítania. Nie to, aby som čítala, ale to aby som si to čítanie užívala. Lebo nečítame pre druhých (nie sme v škole), čítame len pre seba, pre náš dobrý pocit. A ja mám z týchto kníh neuveriteľne dobrý pocit, aj keď mi je občas ľúto, že sa do kníh môžem preniesť len hlavou a nie celým telom, ale možno raz vymyslia aj niečo také.

Prajem Vám pekný deň a dočítania :)

P.S.: Ak ste prežili celý článok máte u mňa sladkú odmenu :)

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára

Ďakujem za komentár. Teším sa z každého jedného :)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...