utorok 8. februára 2022

Sandra Brownová - Posledné interview


Anotácia:
Krásna Andy Maloneová, reportérka káblovej televízie, túži získať miesto vo významnej televíznej spoločnosti. K tomu jej má dopomôcť rozhovor s jedným z posledných generálov druhej svetovej vojny. Má takmer deväťdesiat rokov a môže každú chvíľu zomrieť.
Jeho syn Lyon Ratliff s tým nesúhlasí a nikomu nechce dovoliť, aby rušil pokoj chorého otca. Z tohto dôvodu má k Andy od začiatku nepriateľský postoj, aj keď ho nesmierne priťahuje. Obaja sa zmietajú v rozporných pocitoch vzájomnej nedôvery, sklamania a lásky.
O knihe:
original - Prime time
- nepochádza zo žiadnej série
obálka - v pohode. Ku knihe sa hodí, ale mne sa nepáči.
dej sa odohráva - Kerville (Texas; USA); San Antonio; "súčastnost"

Moje pocity:
- 7. - 9. november 2020
- Andy mi prišla trochu ako novinárska hyena. Silou mocou tlačiť nato, aby sa dostala k starému pánovi, ktorý to má už zrátané a nebude tu už asi dlho, len kvôli tomu, aby spravila rozhovor a posunula sa tak v kariére na inú úroveň. Naozaj to nebolo veľmi pekné.
- Lyon bol tak trochu sympaťák, aspoň podľa toho ako som si ho vytvorila v hlave, ale to jeho správanie. Viem, že ho sklamala (zranila) bývala manželka, ale to ako sa odporne správal k Andy nebolo veľmi na zamilovanie.
- postáv tam bolo tak primerane - krčmár, jeho gazdiná, jej šéf, ľudia zo štábu a v neposlednom rade jeho otec, ktorý bol veľmi sympatický starý pán
- Lyonov otec bol generálom v 2. svetovej vojne. Dá sa povedať, že bol taká legenda. Bol uzavretý, mal také svoje menšie tajomstvo a nikomu sa s ním nepodarilo urobiť rozhovor. Asi aj kvôli tomu, že neprešli cez jeho syna. Andy však bola vytrvalá a nakoniec sa jej to podarilo. Škoda, že sa ten rozhovor nedá pozrieť, lebo z opisov vyzeral naozaj zaujímavo a príjemne. Ja vojny veľmi nemusím, ale tú som si toho pánka obľúbila a bol mi sympatický. Občas aj viac ako jeho syn.
- menšia ukážka, na ktorej som sa pobavila, ale veľa tam takého nebolo:
Andy sa balila, aby sa mohla nasťahovať počas rozhovoru k ním na ranč a Lyon bol pri tom (nasačkoval sa jej do izby).
"Máte veľkú radosť z toho, keď ma tak pozorujete?"
"Áno. V minulom živote som bol určite úchylák."

- kniha v skratke - Andy chcela urobiť rozhovor s jeho otcom. Lyon s tým nesúhlasil. Jej sa to nakoniec podarilo a natáčala s jeho otcom rozhovor. Popritom sa do seba zamilovali (Andy a Lyon). Riešil sa tam vzťah medzi nimi. Lyon si myslí, že ho len využíva. Od začiatku až po koniec. Jeho dôvera k ženám je naštrbená kvôli jeho ex. Nič extra tam nebolo, ale bolo to príjemne napísané.
- Lyon bol dosť nedôverčivý, nenechal si nič vysvetliť a keď aj áno, tak šiel stále len tú svoju stranu pravdy. Ona bola cieľavedomá novinárka. Robila pekné, príjemné rozhovory, ale nejaké hlboké postavy to neboli. Také jednoduché čítanie na dlhý večer.
- kniha sa dobre čítala. Postáv tam bolo dosť, ale dej bol taký obyčajný. Nazvala by som ho zo života.
- prečo bol ten koniec taký divný? Ako z nejakého Amerického filmu. Z toho som bola trochu dosť znechutená. Možno to bolo len zle napísané, ale za ten koniec som sa hanbila. Teda keď som to čítala.
- mám rada túto autorku, aj tento typ jej kníh. Stojí zato, ale raz a dosť. Opätovné čítanie by mi prišlo zbytočné. Takže taký slušný priemer.

Za mňa:

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára

Ďakujem za komentár. Teším sa z každého jedného :)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...