štvrtok 20. januára 2022

Gaelen Foley - Škandalózny vojvoda


Anotácia:
Po tom, čo sa v úvodnej novele zoznámime s Gableom a Trinny, ktorých osud zvedie dohromady jednej mesačnej noci, prichádza na rad hľadanie lásky ich priateľov Jasona a Felicity v románe Škandalózny vojvoda. Zvodca Jason Hawthorne, vojvoda Netherford, si nikdy nevšímal mladšiu sestru svojho najlepšieho priateľa, ba čo viac, pred šiestimi rokmi jej dal jasne najavo, že medzi nimi nikdy nič nebude. Má rád voľnosť, lenže postupne si uvedomí, že telesné pôžitky sa mu už prejedli. Keď ho jedného dňa v Londýne vyhľadá Felicity Carvelová, je z nej krásna zrelá žena. Nedávno zdedila slušný majetok, a preto sa o ňu zaujímajú rôzni muži. Jason si uvedomí, že ju musí pred lovcami vena chrániť, kým sa z cudziny nevráti jej brat. Felicity je nútená prijať jeho ochranu, navyše ich to k sebe čoraz väčšmi ťahá. A tak si mladá žena povie, že Jasona získa len pre seba. Zahráva sa s ohňom, no dúfa, že tentoraz jej škandalózny vojvoda podľahne...
O knihe:
original - One moonlit night a Duke of scandal
- 1. časť zo série Námestie mesačného svitu (Moonlight square):
Škandalózny vojvoda; Tajomný vojvoda; Nespútaný vojvoda; Temný vojvoda
obálka - celkom pekná, aj keď za mňa hlavný hrdina nie
dej sa odohráva - Londýn (Anglicko); Škótsko; roky neviem, ale je to historický román

Moje pocity:
- 16. - 22. október 2020
- táto kniha sa skladá z dvoch kníh intro - One moonlit night a prvej časti - Duke of scandal. Viem, že tá prvá časť nie je taká veľká, aby to mohla byť samostatná kniha, ale nie som veľmi zvyknutá na knihy, kde je viac hlavných hrdinov a ešte takto napísané. Najskôr príbeh jedných a potom druhých.
- nikdy som veľmi nechápala prečo sa musia súrodenci (alebo len sestry, neviem teraz presne) vydávať po poradí. Asi by som si aj o tom mohla niečo prečítať.
- Gable inšpiroval Katrinu, aby sa z nej stala stará dievka, ale asi spravil chybu
- páčilo sa mi ich zoznámenie, to ako im to pekne ladilo. Títo dvaja hrdinovia ma bavili, aj sa mi páčili. Tak trochu mi je ľúto, že nemali svoju vlastnú knihu a boli ako keby len také intro alebo ako ich nazvať. "Predkapela"?
- Gable bol síce zhýralec a sukničkách, ale bol tiež sympatický, (keď chcel aj) rozumný, zábavný a ako hrdina ma bavil
- Katrin bola naozaj čudáčka. Sympatická, ale trochu zvláštna hrdinka. Naozaj ako z inej planéty. Teda aspoň na tú dobu. Jej začne dvoriť alebo presnejšie sa o ňu zaujímať pekný, slobodný, bohatý mladý muž a ona mu povie nie. Ja som ju chápala, ale naozaj chcela radšej ostať starou dievkou bez detí, bez domova ako to skúsiť s niekým takým? Viem, že sa bála toho, že ani po svadbe sa nezmení a bude mať milenky a jej to zlomí srdce, ale tak občas treba riskovať. Mohla ich predsa po svadbe otráviť alebo zastreliť :D Nie, robím si srandu, ale naozaj to jej rozhodnutie nebolo jednoduché pri predstave vydať sa za zhýralca, ktorý by bol každý večer v posteli inej.
- k tejto prvej časti nemám k tomu čo veľmi povedať. Celý čas sa tam riešilo to, že Trinny si nevedela nájsť manžela a tak si vybrala cestu starej dievky a to, že Gabriel bol zhýralec a keď si musel nájsť manželku, tak sa dostal ako keby pod gilotínu.
- zaujímavá kniha, až na ten koniec, keď sa dali dokopy. To bolo také moc presladené.
- za mňa táto prvá časť stojí za prečítanie, ale mrzelo ma, že sú to dve knihy v jednej, ale aspoň šetríme papier a lesy

- na strane 122 začína druhá "kniha"
- s hrdinami z tejto druhej časti sme sa stretli už na začiatku a stále sme do nich trochu šťuchali.
- aj keď Felicity ma veľmi nezaujala. Síce sa pekne starala o svoju staručkú pratetu, ale pôsobila dosť puritánsky.
- Felicity a Jason sa poznali už od mala. Felicity sa do neho zamilovala, vyštartovala po ňom, ale jemu sa to asi veľmi nepáčilo alebo... ?
- hneď na začiatku sme sa dozvedeli prečo je Felicity taká úzkoprsá. Že predtým incidentom bola plná života, vášne a lásky a potom sa uzavrela pred svetom a vlastne to bolo aj preto, aby nezahanbovala svoju matku. Tak sa z nej stala za každých okolnosti pravá dáma.
- páčil sa mi tam taký jemný humor/doberanie:
Jason sa rozprával so svojim sekretárom:
"Prosím vás, ak mi čokoľvek pošle, okamžite mi to prineste."
"Aj keby to bola bomba, pane?"
Jason sa zasmial. "Nečudoval by som sa jej, keby to urobila. Ukážte mi tie listy."
- to keď hlavní hrdinovia spávajú so všelijakými ženami sa dá prežiť, ale to, keď si s nimi spravia "rodinku", tak to už je trochu cez. Väčšinou mám rada hrdinov, ktorý pri tom aj rozmýšľajú a nie sú len ako zajace.
- vojvoda Škandál si našiel naozaj tú pravú manželku. Keď sa dostala z tej svojej ulity, tak občas prekonávala asi aj jeho.
- to vyznanie medzi nimi bolo na mňa zase moc sladké, ale inak sa mi kniha páčila
- okrem hlavných hrdinov (z oboch kníh) tam bolo dosť postáv - Felicitina prateta, nejaký ľudia zo smotánky, služobníctvo, Gabrielov otec, zhýralí priatelia oboch hrdinov, Felicitin brat, Katrinine sestry a rodičia...
- trochu som sa bála toho, že sú tam dve knihy, takže dva páry hlavných hrdinov, ale nakoniec sa to dobre čítalo a bolo to pekne rozdelené a zaujímavo napísané. Taktiež tam bola predpríprava na ďalšiu knihu. Stretli sme tam hrdinov z knihy Tajomný vojvoda.

Za mňa:

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára

Ďakujem za komentár. Teším sa z každého jedného :)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...