utorok 18. januára 2022

Amanda Quicková - Polnoc má svoju moc


Anotácia:
Keď sa Adam Hardesty, príslušník londýnskej smotánky, vyberie za špiritistkou Elizabeth Delmontovou, aby od nej získal denník objasňujúci jeho pôvod, nájde ju ležať mŕtvu v kaluži krvi. Žena má tvár prikrytú svadobným závojom, na prsiach má položenú smútočnú brošňu a vedľa nej ležia rozbité dámske hodinky, ktoré zastali presne o polnoci.
Jednou z posledných, ktorí Elizabeth videli živú, je Caroline Fordycová, populárna autorka napínavých románov. Adam ju hneď v nasledujúci deň navštívi. Od tej chvíle sa začína ich spoločný príbeh hľadania strateného denníka plného vášne a nebezpečných tajomstiev...
O knihe:
original - Wait until midnight
- nepochádza zo žiadnej série
obálka - nejako extra sa mi nepáči, vyzerá ako taký zlepenec viacerých obrázkov, ale ku knihe sa hodí
dej sa odohráva - Londýn (Anglicko); roky neviem, ale je to historický román

Moje pocity:
- 28. september - 4. október 2020
- začína to tým ako sa v novinách píše o Caroline, ktorá je spisovateľka, ale zároveň predviedla aj zaujímavú ukážku svojich psychických schopností. Kniha sa odohrávala v tomto duchu - špiritistov, šarlatánov, ľudí možno aj s nejakými schopnosťami, ale väčšinou bez nich. Občas mi takéto duchárske knihy sadnú, ale občas nie. Táto sa mi celkom páčila.
- pokračovalo to zaujímavo aj ďalej. Adam nájde mŕtvolu. Zabitá špiritistka. Bolo to síce trochu veľa opisov ohľadom miesta činu, ale nebolo to zlé. Trochu divné, ale bolo to potrebné pri pátraní.
- bolo zaujímavé, keď Adam prišiel za Caroline a ona si o ňom robila poznámky kvôli hrdinovi zo svojej najnovšej knihy. Adam sa jej hodil ako predloha pre jej Edmunda Draka.
Dám vám tu zopár jej poznámok:
Vyžaruje z neho mužská vitalita.
Kruté črty.
Oči ako smaragdy. Svetielkujú v tme?
Ale nakoniec vysvitlo, že ho nepotrebuje ako hrdinu, ale ako zloducha.
- Carolinin román Tajomný džentlmen vychádzal po častiach v Letiacom spravodajcovi a bol oň veľký záujem. Pár útržkov sme si mohli prečítať aj v knihe.
- už od začiatku ma zaujímalo, kto je ten tajomný Adam. Nejaký detektív? Alebo len chlapík, ktorý hľadá vraha? Ale prečo?
Nakoniec sme dosť rýchlo odhalili, že Adam hľadá denník, ktorý mala tá zavraždená žena a ktorým sa ho pokúšala vydierať, takže ma zaujímalo, čo bolo v tom denníku, že ho s ním niekto mohol vydierať.
- nie len Adam, ale aj Caroline mala svoje tajomstvá
- niektoré tie rozhovory boli také nejaké divné, naivné
- hlavnými postavami boli Caroline a Adam. Kniha sa venovala väčšinou im dvom, ale našli sa tam aj vedľajšie postavy v podobe jej dvoch tiet Emy a Milly, jeho strýka Wilsona, jeho "súrodenci" Júlia, Jesika, Nátan (tí poslední dvaja tam boli tuším len spomínaní). Boli tam aj také menej významné osoby, aj keď trochu podstatné v deji - novinár, rôzni tí duchovní šarlatáni alebo ako ich mám nazvať, zakladateľ spoločnosti, kde sa tieto média mohli stretávať, ukazovať, policajti a rôzne drobné postavy...
- hlavní hrdinova si myslím, že boli dobre prepracovaní. Obaja mali nejaké svoje tajomstvá, záhady. Spolu riešili vraždy, ale nebol to ich koníček, len Adam sa potreboval dostať k denníku, ktorým ho vydierali a tak sa do toho zaplietol a Caroline sa chystala písať vo svojej knihe o médiach, tak sa tiež tak nejako nechtiac do toho zaplietla.
- môžem povedať, že po knihe sa dá siahnuť viackrát a človek si ju vie užiť. Určite by sa v nej našli nejaké chybičky a pasáže, ktoré mali trochu také odreté uši a boli také kostrbaté, ale páčila sa mi tam tá kriminálna zápletka a zaujímaví hrdinovia, takže knihu musím odporučiť. A ak by sme sa ocitli na tom opustenom ostrove, tak pár stránok by som možno obetovala na vytvorenie ohňa, ale s ostatnými by som si ten pobyt vedela užiť :D

Za mňa:

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára

Ďakujem za komentár. Teším sa z každého jedného :)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...