pondelok 29. februára 2016

Spotrebovaná kozmetika (November 2015 - Február 2016)

Skoro som zabudla spraviť tento článok. Síce som stále naň myslela, ale nechcelo sa mi do toho ani trošičku. Fotenie toho všetkého, spomínanie si, čo aké bolo a kompletizovanie, ale od marca si to musím zaviesť lepšie. Budem si písať, čo som kedy minula a aspoň v pár bodoch aké to bolo, lebo takto všetko naraz je naozaj o držku.
Rozdelila som to do štyroch kategórii - pleť, telo, vlasy a dekoratívna kozmetika.


Pleť:


Ellie odličovacie tampóny
- nejak extra si ich nepamätám, ale zdá sa mi, že zase neboli dobre prešité, takže sa rozpadávali. Ale účel splnili, takže kašlať nato.
Nekúpim znovu, ale zdá sa mi, že som ich dostala.


Soaphoria organický balzám na pery - Lipový kvet
- keď som ho otvorila, tak ma tá vôňa očarila, ale po pár použitiach mi začal smrdieť ako keby bol pokazený alebo čo. Hneď pri prvom použití mi brneli pery ako keď vám ide zubárka trhať zuby a umŕtvy vám polovicu ksichtu. Tešila som sa, že budem používať na pery niečo prírodné, ale nestálo to zato. Nakoniec som to používala na kožtičku okolo nechtov a na nanášanie to bolo dobre. Nemusela som siahať do téglikov, len som si balzamom pobehala okolo nechtov a bolo to. Ale na takúto prácu mám vajíčka z Oriflame a nevadí mi ani, že do nich musím siahať, lebo ich používam len na nechty a telo.
Určite si ho už nekúpim a popravde asi ani žiadny iný od tejto značky.


Dr. Muller Tea Tree Oil - 100% čistý olej čajovníka austrálskeho
- s takou radosťou som to kupovala v lekárni! Myslela som, že to bude môj liek na akné, ale skôr sa mi zdá, že mi to akné ešte zhoršilo, že to bolo moc silné. To bola vôňa. Fuj. Ale dokázala by som ju prežiť, keby to pomáhalo. Ako repelent si myslím, že to môže byť účinné. Ten smrad komáre aj kliešte určite odpudí.
Určite si už znovu nekúpim.


Hesh Multani Mati Powder - prášková maska
- začínam prekonávať svoju lenivosť (pomaly), takže som si kúpila masku na moju mastnú pleť takú, ktorá sa mieša. Ale je to jednoduché. Zmiešate tento prášok spolu s kvetovou vodou alebo čistou vodou a nanesiete na pleť. Potom umyjete a je to. Musím povedať, že táto maska bola dobrá a keby ju používam pravidelnejšie, tak by som zrejme videla aj poriadne výsledky. Keďže som bola lenivá a pravidelnosť bola mizivá, tak nejaké zlepšenie bolo, ale nie úplne vav ako by som si predstavovala.
Momentálne mám inú masku, ale v budúcnosti si ju možno znovu kúpim.


Soaphoria čistiaca pena na zmiešanú pleť
- používam na umývanie pleti mydielka od tejto značky a celkom ma bavia. Sú lacné a ako tak aj dobré. Po tejto pene som už pokukovala, ale prišla mi drahá a investovať zase do niečoho, čo neviem aké bude som nemala chuť. Po vyskúšaní tejto vzorky viem, že si musím kúpiť veľké balenia a vyskúšať to. Bolo to úžasné príjemné na pleti. Pekne to pleť vyčistilo. Trochu aj zlepšilo, ale len trochu, lebo som to mala asi na nejaké 3-4 dni. Takže nejaké extra zmeny sa pozorovať nedali. Vôňa sa mi páčila. Ako vždy ju neviem opísať. Prišlo mi to ako nejaké bylinky krížené s niečim liečivým :) Tieto vzorky k nákupom to je paráda. Keby sa dal spraviť aj nákup čisto len vzoriek, tak by som spravila poriadny nákup, aby som si otestovala veľa vecí. Minúť peniaze na plné balenie a potom to vyhodiť alebo používať, len preto, lebo som si to kúpila je podľa mňa blbosť. Vzorky sú parádne riešenie. Hlavne, keď si to človek môže otestovať v pohodlí domova.
Určite kúpim plné balenie, ale až keď miniem mydielko, ktoré mám doma.


Saloos hydrofilný odličovací olej - Argan Revital
- toto je pre mňa záhada. Odličovalo sa s tým celkom zvláštne ako keby som sa odličovala olejom. Dobre. Ja viem, že v názve je olej, ale čakala som niečo iné. Trochu olejové, ale nie až takto. Použitie bolo celkom v pohode, keď si človek zvykol. Nastriekala som si na tampón trochu vody (kvôli tomu som si kúpila aj taký malý rozprašovač), nakvapkala olej a odličovala som sa. Bolo to fajn a aj zábavné, ale netuším či mi to pes zožral alebo čo, ale išla som sa s ním odličovať a už tam nič nebolo. Pozerám okolo nikde nevidím, žeby sa mi vylial. Pochybujem, že by sa v zime odparil. Takže toto je pre mňa záhada. Keďže som ho používala popritom ako som používala micerálku Mixa, tak sa mi minul teda celkom rýchlo a to som ho používala naozaj raz za čas. Keby ho používam každý deň asi by to bola rýchla spotreba. Musím povedať, že sa mi to páčilo, ale netuším aké to malo účinky na moju pleť. Mal celkom zvláštnu vôňu, ale nesmrdel.
Miniem Mixu a možno si kúpim podobný znovu.


Saloos kvetinová pleťová voda - Rosalina
Saloos kvetinová pleťová voda - Levanduľa
- kvetinové pleťové vody sa stali moje Must have, ale rozhodla som sa, že mi vadí, že v Saloos vodách je alkohol, takže kašlem na ne a už ich nebudem používať. Skúsim ako bude moja pleť reagovať, keď na ňu nebudem dávať ani kvapku alkoholu. Levanduľa aj Rosalina boli fajn. Levanduľa mi zo začiatku pekne vo fľaštičke voňala, ale na tvári priateľovi smrdela a trošku aj mne. Samozrejme, že som ich okrem tváre (pod olej) používala aj do pleťovej masky a občas som si ich strekla aj do vlasov. Párkrát som ich použila aj po holení na nohy, ale keďže by som ich minula rýchlo, tak nehrozí, že by som ich používala na nohy. Komu sa robia také tie škaredé červené fľačiky / pupačiky po holení a nevadí mu, že by veľa minul, tak odporúčam aspoň vyskúšať. Zdalo sa mi, že to pokožku trochu upokojilo. Rosalina voňala o niečo lepšie, ale neviem to identifikovať.
Nekúpim znova, aspoň nie od tejto značky.


Soaphoria prírodný olej - Nechtíkový
Soaphoria panenský olej - Čierna rasca
- milujem oleje a momentálne stále kupujem iné a iné, ale stále od značky Soaphoria. Oba oleje boli celkom dobré, ale keby som si mala vybrať, tak sa mi o niečo aj vôňou, aj takým pocitom viac páčil nechtíkový. Nepovedala by som, že si ich ešte kúpim znova. Nejaké zlepšenie pleti, že "vav ja už nemám akné" sa nekonalo :/
Kúpim, ale zase iné. Tieto možno znova inokedy.


Nivea čistiace pleťové náplasti
- tieto čistiace náplasti mám celkom rada. Boli aj účinné a nejaký ten bordel na nose mi aj vyčistili. Ale keďže sú tam nie len tie na nos, ale aj na bradu a čelo a tie ja moc nepotrebujem, tak som si začala kupovať od Essence.
Nekúpim znova. Možno v akcii. Možno.


Essence čistiace pásiky na nos
- začalo ma baviť čistenie nosa odkedy som našla, že aj Essence má tieto celkom lacné pásiky. Povedala by som, že sú rovnako účinné ako tie od Nivea a ak nie rovnako, tak len o milimeter horšie. Pekne to vytiahne z nosa tú špinu, čo je v póroch :D Len škoda, že to človek musí používať často a nevyčistí to nos na dlhšie :/ Napríklad navždy :D
Určite kúpim znova.


Telo:


Pena na holenie (nejaká značka) aloe
- nebola zlá, ale taká obyčajná pena na holenie. Bola lacná, tak by človek by nemal čakať zázraky. Svoj účel splnila.
Neviem, či kúpim znova.


Soaphoria sprchovací krém - Pohladenie duše
- zo začiatku sa mi vôňa celkom páčila, ale keď som ju začala testovať v sprche, tak mi priam smrdela a tešila som sa, keď sa mi minie. Našťastie to bola len vzorka. Ani tá konzistencia sa mi nepáčila. Taká nejaká divná bola.
Určite si nikdy nekúpim.



Soaphoria telové suflé - Orientálna noc
- o tomto nemám čo. Toto je najúžasnejšia vôňa na svete a najlepšie suflé na svete. Parádne sa rozotieralo. Priam sa topilo pod prstami. Jedine čo sa mi nepáčilo, že je to malé a trošku aj drahšie, takže som šetrila :/ Ale inak úžasne a odporúčam aspoň raz si kúpiť pre rozmaznanie. Bode to je vôňa.
Asi nekúpim znovu, ale človek nikdy nevie. Ak sa budem chcieť odmeniť :)



Soaphoria telový peeling - Orientálna noc
- ako vidíte Orientálna noc ma očarila. Peelingy od Soaphorie môžem vynášať do neba. Už mám asi tretí. Keby záležalo na mne a nie na mojej peňaženke, tak ich mám veeeeeeľa a používam ich každý deň. Peeling je parádny. Nie je jemný, takže to peelingovanie aj cítite, ale nie je to nepríjemné. Také srandovné brnenie po tele a na prstoch, keď si ho rozotierate. Keďže obsahuje aj olej, tak sa po ňom nemusíte krémovať a to je niečo pre lenivcov.
Určite kúpim znova.


Slimáčikovia na nohy
- mám ich už pekne dlho z Avonu(Oriflame?). Aj tak chudáčikovia vyzerajú, ale aj som ich už veľakrát použila. Sú úplne ňuňu, ale keďže sa bojím, aby som z nich nedostala nejakú pleseň na nohy alebo niečo, tak vyhadzujem. Musím si kúpiť nejaké nové chutnučké. Bode, bolo mi ich ľúto vyhodiť :/ :D
Musím si kúpiť nové.


Vlasy:


Nivea detský šampón
- u mňa nepatrí do tejto kategórie, lebo si ním neumývam vlasy, ale štetce. Zatiaľ som spokojná, lebo je to jediný detský šampón, ktorý som našla a je taký obyčajný bez nejakých pridaných somarín.
Určite kúpim znova. (Už mám:)


Soaphoria organický šampón na mastné vlasy
- myslím si, že ani toto sem nepatrí. To bolo hrozné. To bolo naozaj na mastné vlasy a nie proti mastným vlasom. Tak mi to zamastilo vlasy, že hrúza :( Ale stále som verila, že je to tým, že z chémie prechádzam na prírodnú kozmetiku, že som to trpela cca pol roka. Dokonca ešte aj na dovolenke som chodila ako no fuj s maslom na hlave slušne povedané. Z tohto šampónu som nemala ani trochu pocit čistých vlasov. Dokonca ani po umytí a ani pri umývaní. Začala som ho používať na telo ako sprcháč, lebo mi ho bolo ľúto vyhodiť, ale bolo to nechutné a vysušovalo to. Nalejem ten zvyšok čo mi odstal do záchodu nech aspoň ten prevonia. Lebo musím uznať, že voňal pekne bylinkovo.
Neodporúčam ani nepriateľovi.


Dekoratívna kozmetika:


Rimmel špirála - Extra Wow Lash
- za málo peňazí málo muziky. Myslela som si, že začnem fungovať tak, že si budem každé tri mesiace kupovať lacnú špirálu ako raz za pol roka drahšiu a prd. Radšej trošku viac investovať. Nehovorím, že bola zlá, ale žiadne zázraky sa s ňou nediali a ja zázraky potrebujem. Hlavne vytočenie.Ani štetček mi nevyhovoval. Už dlhšie používam také tie umelé - gumené alebo čo sú zač a tie mi viac vyhovujú.
Nekúpim znova.


Labello - Fruity shine - Cherry
- Vivi o ňom tak krásne básnila, tak som sa dala ukecať, ale mňa neočaril :/ Vadili mi tam tie trblietky. Ani farba sa mi nepáčila. Ani ten povlak alebo ako to nazvať, čo mi nechával na perách. Ja mám radšej také kĺzavejšie balzamy. Ale aspoň pekne voňal.
Nekúpim znova.


NYX lesk na pery
- dostala som ho k štetcom ako darček. Netuším aký to bol odtieň, lebo už som ho vyhodila. Stihla som ho len nafotiť (už dávnejšie). Farba sa mi hodila k svetríku a taktiež sa mi veľmi páčila. Výdrž nebola nič moc, ale keby som zohnala dlhotrvajúci rúž v takejto farbe, tak by som ho brala. Lesky nemusím, ale na perách nebol nepríjemný. Mal takú celkom príjemnú, nelepivú konzistenciu.
Keďže nemám rada lesky - nekúpim znova.


22 spotrebovaných produktov za 4 mesiace to je celkom v pohode na mňa. A to som určite niečo zabudla odfotiť alebo odložiť a letelo to priamo do koša. Ale veľa toho určite nebolo, lebo sa snažím naozaj poctivo odkladať všetko, aby som to okomentovala.
Dúfam, že sa vám článok páčil. Ak máte na niečo rovnaký názor alebo aj odlišný kľudne mi ho nechajte v komentári. Budem veľmi rada.

Pekný dník a veľa energie do nového pracovného alebo školského týždňa :)

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára

Ďakujem za komentár. Teším sa z každého jedného :)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...