utorok 23. februára 2016

Amanda Quick - Odvážna


Anotácia:
Prvá spoločenská sezóna v Londýne sa pre Prudence Merryweatherovú nezačala práve najšťastnejšie. Jej mladučký brat Trevor vyzval kvôli nej na súboj lorda Angelstona, ktorý mal povesť chladnokrvného zvodcu a ktorý už nejedného protivníka poslal na druhý svet.
Odvážnej Prudence neostáva nič iné len navštíviť grófa a pokúsiť sa ho presvedčiť, aby jej brata ušetril. Prudencin pôvabný zjav, jej originálny koníček, ako aj logická argumentácia, neprístupného grófa natoľko zaujali, že sa rozhodol venovať jej svoju pozornosť. A dramatický vývoj udalostí nedal na seba dlho čakať...

O knihe:
original - Dangerous
- nepochádza zo žiadnej série
obálka - taká trochu zvláštna, ale inak v pohode. Pekná.

Moje pocity:
- januárová kniha
- kniha je z edície Love story - čiže je to paperback, ktorým ja moc neholdujem. Prečítať sa to dá, ale ak si chcem knihu čítať viackrát, tak to chudiatko nemusí ani prežiť. Už pár takých rozpadnutých mám. Občas na ne len tak smutno pozerám, lebo by som si ich rada prečítala, ale bojím sa, že by to bolo ich posledné a rozleteli by sa úplne.
- kniha začína celkom zaujímavo. Ocitneme sa v noci uprostred ľudoprázdnej Londýnskej ulice a čakáme čo bude. Či je to nejaký vrah, úchyl, ktorý sleduje hlavnú hrdinku alebo...? Nakoniec to bola Prudence, ktorá išla navštíviť Padlého Anjela. Naozaj vhodná doba na návštevy pre mladú dámu. Uprostred noci. Prečo nie. :) A ešte k tomu cudzieho človeka s takou povesťou. To nám zároveň ukázalo aká je Prudence odvážna a čo všetko dokáže spraviť pre ľudí, ktorých má rada.
- a zistila som, že "pod kepienkom noci" nie je preklep ako som si na začiatku myslela (ďakujem ujo google), ale že to znamená niečo ako "pod pláštikom noci". Aspoň som sa naučila niečo nové, aj keď tomu druhému by som rozumela hneď na prvý raz a bez googlenia.
- Sebastian (celkom pekné meno) s tým jeho kocúrom naozaj pôsobil ako nejaký diabol. Dokonca, keď som čítala, že jeho kocúr sa volá - Lucifer, tak som sa aj pousmiala. Úplné trefné.
- musím povedať, že autorka úžasne opísala tú tajomnú atmosféru a tak úžasne sexy a záhadného hlavného hrdinu, že som naozaj mala pocit ako keby som tam bola a bolo to aaaaa. Zimomriavky.
- chvíľu som nechápala prečo dostal Sebastian takú peknú prezývku - Padlý Anjel, keďže k nemu by sa skôr hodilo niečo diabolskejšie. Ale keďže sa volal Angelston a padlý malo znamenať niečo ako, že bol "nemanželský" alebo aj tým ako sa správal. Nakoniec sa mu prezývka celkom hodila. Aj keď nebola až taká pravdivá. Veď on bol celkom sympoš a milý, keď ste ho bližšie spoznali.
- Sabastian mal celkom zaujímavé hobby. Keď sa nudil riešil prípady pre detektíva. Jeden prípad riešil aj s Prudence a bolo to zaujímavé. Takéto detektívne veci ma bavia. Rada tipujem kto je podozrivý. Prečo to spravil. Ako to spravil...
- aj Prudence mala zaujímavé hobby - snažila sa spojiť s mŕtvymi. Občas to bolo aj nebezpečné, ale ako hovorí moja starká mŕtvi vám neublížia, to skôr živí.
- dialógy tu boli úplne parádne. Také doťahovanie medzi hlavnými hrdinami aké mám rada. Boj slovíčok, doberanie, veselosť, iskrenie. Paráda.
- Trevor, jej brat, mi prišiel zo začiatku ako keby mal o koliesko menej alebo mal mladícku horúcu krv, lebo to čo stváral ako Sebastiana stále vyzýval na súboj a podobné veci mi prišlo fakt ako keby mal jednu z týchto diagnóz. Postupne som mu prišla na chuť. Bol to dedinský chlapec, ktorý sa snažil zapadnúť do mestskej smotánky a taktiež chrániť svoju sestru. To ako mu Sebastian pomáhal bolo veľmi zlatučké.
- jej teta bola taká milá dušička, ale zdalo sa mi, že inteligenciou moc neoplývala
- Sebastianov bratranec Jeremy spolu s jeho mamou boli nepríjemní ľudia a Sebastian bol na nich poriadne odporný, ale podľa mňa si to zaslúžili. Som rada, že sa to s nimi potom ako tak vyriešilo.
- zásnuby Prudence a Sebastiana boli rýchle, bláznivé a zábavné
- ku koncu sa dej vyvíjal zaujímavo, ale aj celkom drasticky. Sebastian sa zachoval ako pravá hlava rodiny, ale tie nechutnosti čo vyplávali na povrch. No fuj.
- musím sa priznať, že som vraha absolútne netipovala. Už som si v istých chvíľkach myslela, že sa z neho vykľuje duch tej mŕtvej dievčiny. Toto bol pre mňa naozaj oriešok.
- kniha sa mi páčila a myslím si, že niekedy po nej ešte siahnem

Za mňa:

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára

Ďakujem za komentár. Teším sa z každého jedného :)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...