utorok 5. januára 2016

Moja knižnica (2.1.2016)

Článok o mojej knižnici som chcela spraviť už dlhšie, ale nakoniec som si povedala, že najvhodnejší čas na fotenie knižnice bude cez Vianoce, keď bude poriadne uprataná, lebo väčšinou mám na nej poukladané nejaké veci, ale tohoto škaredého zvyku sa chcem zbaviť. Potom vyzerá knižnica hrozne ako skladisko. Väčšinou sú to veci, čo som dostala alebo čo som si kúpila a musím ich zapísať medzi úlovky, aby som na niečo nezabudla, až potom to schovávam a podobné prkotinky.

Povedala by som, že som na moju knižnicu hrdá, aj keď ešte nie je úplne podľa mojich predstáv, ale páči sa mi, že je konečne poriadne veľká (teda aspoň podľa možnosti) a mám v nej veľa kníh, ktoré mám rada (nájdu sa aj také, ktoré ani moc nie). Takže by som sa vám s ňou rada pochválila. Nech sa páči nazrite do môjho knižného kráľovstva :)

Moja knižnica - 2 Ikea knižnice
 Páči sa mi, keď je knižnica vzdušná a pekná. Nepáči sa mi, keď je to len úložné miesto pre knihy, ale aj ich domov. Keďže domov tvoria aj maličkosti, pamiatky a výzdoba mám v knižnici nejaké drobnosti, ktoré ju zdobia. Mením ich podľa nálady, ročných období, sviatkov...
Keďže mám celkom malú izbu (nie úplne, ale keď v nej potrebujem uložiť veeeeeľa veci zdá sa mi malá), tak zatiaľ musím mať v knižnici aj kozmetiku a iné veci, ktoré ju  podľa mňa špatia, ale raz bude úplne podľa mojich predstáv :)

Knihy na šatníkovej skrini

Ďaľšie knihy mám aj na skrini s oblečením. Tam sú knihy, ktoré mám po mame alebo od iných ľudí. Je tam aj povinná literatúra a ostatné také všelijaké knihy, ktoré mi je ľúto posunúť ďalej, lebo si myslím, že sa raz určite zídu.


Môžme začať s ukazovaním mojej knižnice po policiach.


Na vrchu knižnice mám detské knižky. Pre moje deti sa raz zídu a sú to knižky, na ktorých som vyrástla aj ja.


Prvá polica naľavo patrí boxom z Ikea, v ktorým mám všelijaké somarinky a taktiež knihám od Mary Balogh, ktoré mám tak trochu na ozdobu, lebo ma autorka nejak extra nedostala.
Na druhej police sú paperbacky a knihy, ktoré by si zaslúžili na polici zapadnúť prachom a možno aj spáliť, teda okrem dvoch spodných, tie sú také, že ok, ale nepatria do romantických kníh.
Mám tam aj prasiatko, do ktorého si momentálne šetrím korunky a zatiaľ to vyzerá tak, že korunky obetujem na nový šatník, takže musím šetriť veľa a veeeeľa, lebo by som rada pomenila staré veci, ale o tom si povieme asi v Rekapitulácii za rok 2015.
Nemám rada paperbacky, lebo sa ľahko poničia a rozpadajú, ale nájdu sa v nich aj dobré príbehy a niekedy je to len také mlsanie. Hlavne Love story sú tenké knižky. Také pod jeden zub, ale často sa mi páčia príbehy v nich.


Tretia polica je taký mix. Nájde sa tam Jana Pronska, Sandra Brown a autorky, od ktorých mám jednu - dve knihy, takže ich nebudem po jednej vypisovať. Mám tam aj pamätníky a album s fotkami. Momentálne tam mám aj Vianočné snežítko.
Na štvrtej polici je Julie Garwood, Tessa Dare, Barbara Cartland, Linda Lael-Millerová, Teresa Medeiros a Amanda Quick. Tieto autorky mám celkom rada. Za kravičkou, ktorá je momentálne prázdna, lebo jej úspory padli na nový matrac, sa nachádza kniha Lekcie Madam Chic a DVD Mimoni.


Piatu policu zaberá kozmetika, lebo skrinku, v ktorej som mala kozmetiku predtým som dala preč a urobila som miesto pre zrkadlo, ktoré ešte nemám :/
Šiesta polica sú encyklopédie a podobné náučné veci a taktiež aj môj nový krásny fotoalbum. V ružových krabiciach mám ďalšiu kozmetiku a spotrebovanú kozmetiku, aby sa mi ľahšie robil článok.


Na spodnej polici sú krabice, ktoré mi urobila maminka a mám v nich ďalšie blbostičky. Páči sa mi mať na spodku knižnice skrinku, ale keďže to by nebolo také jednoduché, tak som si dala urobiť krabice, aby som nemala na spodných policiach knihy, aby sa mi na ne neprášilo, lebo dolné police sú neuveriteľne zaprášené. A tiež je to super, že tam všeličo nahádžem a mám upratané a úložné priestory aj v knižnici.


Vrhneme sa na druhú knižnicu na pravej strane.
Na hornej polici sú zase boxíky s hovadinkami a knihy, ktoré tam mám dá sa povedať, len na ozdobu, lebo ma nejako extra nebavili. Neboli zlé, len mňa až tak neoslovili.
Na druhej polici mám perleťovú edíciu, ktorú som kedysi považovala za brak, lebo sú to podľa mňa hrozné obaly pre knihy, ale nesúď knihu podľa obalu. Obsah kníh je celkom dobrý.
Mám tam aj knihy, ktoré nepatria do mojej šálky čaju, ale páčia sa mi - Hry o život, Sisi a Harry Potter - Kameň mudrcov. Taktiež tam mám aj sošku medveďa, ktorú vyberám na Vianoce na výzdobu a "živého" medveďa, ktorého mám od priateľa a fotím ho s prečítanými knihami.


Tretia polica má tú česť, že sú v nej moje TOP autorky - Kathleen E. Woodiwiss a Lisa Kleypas. Milujem ich obe. Zdobia ich sviečky YC, Mimoni a snežítko, ktoré som dostala od najkamošky z Krakova (ona tam nebýva, bola tam len na výmennom pobyte).
Štvrtá polica je "biela" polica. Nachádza sa tu Johanna Lindsey a Nora Roberts, ale aj Gaelen Foley a Kresley Cole. Tieto autorky mám tiež celkom rada. Túto policu som vyzdobila anjelikom, Santom na medveďovi a grankovou šálkou, v ktorej mám záložky.


Na piatej polici sa túlia Jude Deveraux (ktorú mám tiež veľmi rada), Kat Martin, Catherine Coulter a Rexanne Becnel. Sú tam s nimi aj mini "knižky" z Plitvických jazier a mušle, ktoré nazbieral môj chlap na dovolenke v Chorvátsku tento rok - Podgora 2015 (chystám aj článok, ale ešte som sa k tomu nedostala).
Šiesta polica je binec - anglina a iné "učebnice". Keby som vedela tak dobre anglinu ako mám veľa kníh, tak by som ich všetky mohla niekomu darovať. Knihy stále kupujem, ale učím sa z nich minimálne. Som hrozný lenivec. Tento rok to chcem, ale zmeniť. Už konečne od sľubov k činom. Ako vždy :/ No uvidíme :)


Predposlednú policu okupujú neprečítané knihy. To je jediná polica, kde sú knihy v dvoch radoch, aj keď sa mi to nepáči, ale mám ich tak veľa, že inak sa nedalo. Aspoň mám poriadne zásoby na čítanie a nemusím ešte dlho kupovať nové knihy (nemusím, ale môžem :D).
Na poslednej polici sú ďalšie krabice s vecami.

Knihy mám aj pri posteli na "nočnom stolíku", ktoré mám nachystané na čítanie. Momentálne tam mám len jednu rozčítanú knihu (Osídla lásky), ale ešte dnes to zmením a naukladám tam aspoň 3 knihy, ktoré ma budú nabádať čítaj ma, čítaj ma, no tak čítaj ma :)
Ďaľšie knihy mám aj na PC stolíku, ktoré som už prečítala, ale ešte som nestihla spraviť recenziu. Momentálne tam čakajú Osudná búrka a Niekto, kto ma postráži.

Už jeden článok o mojej knižnici som písala - 19.6.2014 - Moja knižnica. Ako tak porovnávam tak moja knižnička opeknela a aj sa zväčšila. Páči sa mi tá zmena. Čo poviete?
Dokonca aj moje oba wishlisty sa pomaly plnia a rada by som skompletizovala už aj tretí.
Wishlist knihy
Wishlist knihy 2
Keďže milujem knihy a aj dosť čítam, tak o prečítaných knihách aj píšem. Síce to nie je pravidelne, ale píšem o každej knihe, ktorú prečítam. Zatiaľ som nevynechala ani jednu (klop, klop, klop). Nie som úplne spokojná s článkami o knihách, ale keďže na slovenskej scéne som nenašla žiadny podobný blog, ktorý by sa venoval romantickým knihám - červenej knižnici, tak som tu ja :D (no to je výhra).
A sme na konci.

Ak by sa mi niekto chcel pochváliť svojou knižnicou poteším sa každej fotke alebo článku. Na toto som naozaj poriadny úchyl. Milujem nazerať ľuďom do knižníc.
Dúfam, že sa vám článok o mojej láske páčil, že ste si ho užili a že nebol nudný.

Prajem vám pekný večer :)

4 komentáre:

  1. wau aká uhladná knižnica. Krásna. A tie zarovnané knižky. A veru máš ešte čo čítať, neprečítaných je pekná kopka :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ďakujem :) Ešte niektoré police by sa zišlo preorganizovať, ale verím, že aj to bude :) Kníh nikdy nie je dosť a hlavne, keď sa aj pomaly míňajú :)

      Odstrániť
  2. Jéé :) Konečne si pridala článok o knižnici :) Krásnu ju máš :)

    OdpovedaťOdstrániť

Ďakujem za komentár. Teším sa z každého jedného :)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...