piatok 1. januára 2016

Amanda Quicková - Láska na druhý pohľad


Anotácia:
Keď Venetia Miltonová prijme výhodnú ponuku Tajnej spoločnosti zdokumentovať múzejné zbierky v starobylom opátstve, jej život sa nečakane zmení. Práve tam stretáva svoju lásku - Gabriela Jonesa. Ich noc plnú vášne naruší príchod dvoch neznámych osôb.
Gabriel si okamžite domyslí, že táto nečakaná návšteva súvisí s odhalením prastarého receptu na zázračný elixír a rýchlo zavedie mladú ženu do bezpečia. Venetia sa neskôr z novinovej správy dozvie, že zomrel násilnou smrťou. Rozhodne sa vystupovať ako vdova po Gabrielovi a v srdci prežíva hlboký smútok. Za štedrý honorár, ktorý jej zanechal, si otvorí ateliér v Londýne a jej umelecké fotografie žnú úspech za úspechom. Reťaz nebezpečných príhodaň sa však začína po tom, ako sa Gabriel Jones opäť zjaví...

O knihe:
original - The second sight
- kniha pochádza z takej domrdanej série, že ak sa nejako pomýlim, tak sa ospravedlňujem.
- 1. časť zo série Arkány(, ktorá je rozdelená na nejaké podskupiny, ktoré tu nebudem rozoberať):
Láska na druhý pohľad; White Lies; Sizzle and Burn; The Third Circle; Running Hot; The Perfect Poison; Fired Up; Burning Lamp; Midnight Crystal; The Scargill Cove Case Files; In Too Deep; Quicksilver; Canyons of Night
- táto séria je celkom crazy. To delenie na podsérie ma dosť mätie. A takisto sa mi nepodarilo nájsť žiadnu inú knihu z tejto série, ktorá by vyšla aj v slovenčine. Nejako sa mi to nezdá, že by vyšla len jedna kniha, ale tak stáva sa. Len dúfam, že som nejakú knihu neprehliadla, ak áno sorry.
obálka - nejak som tú obálku nepochopila. Nepáči sa mi. Príde mi taká mŕtvolna.

Moje pocity:
- septembrová kniha (áno, viem, že je január:/)
- pripomína mi to nejakú knihu, kde sa hlavná hrdinka vydávala za vojvodkyňu, lebo si myslela, že hlavný hrdina zomrel, že ho zabil vydierač, ktorý vidiel aj jej tetu. Tuším to bola historická romanca, ale nepamätám si ktorá.
- začiatok knihy je dosť morbídny. Gabriel s bratrancom Calebom nájdu mŕtvolu alebo skôr kostru a tie opisy sú dosť nechutné. Fuj. Takže opisy zvládla autorka bravúrne.
- dej, zápletka, opisy, postavy... Všetko sa mi páčilo, aj keď v niektorých ohľadoch to bolo dosť predvídateľne, ale bavilo ma to. Musím sa ale priznať, že zo začiatku mi tie "nadprirodzené" schopnosti vadili. Asi som v tej chvíli nemala chuť na hókusy-pokusy, ale skôr na niečo reálne. Normálne. Za normálnych okolnosti by som uverila aj tým ich schopnostiam. Ja na také veci verím, ale teraz som proste nato nemala chuť. Postupne som sa ale do knihy zažrala a začalo ma to baviť až tak, že som si predstavovala aké schopnosti by som chcela ja :D
- o Tajnej spoločnosti sme sa v knihe veľa nedozvedeli asi preto, že bola tajná. To mi bolo trochu ľúto a ako autorka by som sa zrejme spolku povenovala viac. Nejaké také jemne útržky o tom tam boli, ale pre mňa stále nedostačujúce. Ale keď to beriem z tej stránky, že to bola prvá časť, tak možno pokračovania budú viac do hĺbky tejto Tajnej spoločnosti, ak sa ich teda niekedy dožijeme, aj v slovenčine, o čom pochybujem.
- prišlo mi to tak, že autorka chcela do knihy nastrkať veľa veci, ale zdalo sa mi, že sa jednotlivým veciam málo venovala. Napríklad by ma viac zaujímala Venetia a jej fotenie. Samozrejme nejaké zaujímavosti tam boli, ale mňa by toho zaujímalo ešte viac. Asi som náročná a chcela by som z takýchto knižiek 500 stranovú knihu a možno by to bola nuda, ale brala by som viac veci do hĺbky, aj vzťahy v jej rodine, aj tie v jeho rodine...
- Gabriel mi bol sympatický tým, že bol vodca. Všetky problémy sa snažil riešiť on, aj keď ani Venetia nebola bokom a do všetkého sa mu montovala, ale bola to väčšinou užitočná pomoc.
- taktiež sa mi páčilo ako sa spával Gabriel k jej bratovi. Dá sa povedať, že sa snažil byť mu mužským vzorom. Tie ich rozhovori boli také zlaté.
- na zloducha v tejto knihe som bola ku koncu už poriadne zvedavá. Stále som niekoho podozrievala, ale nakoniec som ho nevypátrala. Teda niečo som si domyslela, ale nevedela som kto by to mohol byť.
- jej rodina mi prišla celkom taká bláznivá, ale bolo vidno, že sa majú radi a že sú niečim výnimoční. Potešilo by ma pokračovanie kníh. Teda preklad do slovenčiny, lebo by som si rada prečítala niečo aj o jej súrodencoch. Nepozerala som, či sú knihy aj o nich, ale príde mi to také logické, že by sa hodili na hlavných hrdinov.
- o jeho rodine som si najskôr myslela, že to budú nejakí nudní, vážni suchári, ale keď sme sa s nimi zoznámili boli rovnako blázniví ako jej rodina. Možno aj o niečo viac. Hlavne jeho otec. Bol taký, že chcel všetko riadiť, ale nie takým nejakým zlým spôsobom. Len chcel dokázať, že všetko vie a vo všetkom má pravdu. A mal ju? ;)
- celý čas sa tam riešil aj elixír, ktorý vynašiel alchymista a kvôli, ktorému ich vlastne chceli zabiť. Teda nie len kvôli elixíru, ale aj kvôli nemu. Bola som fakt zvedavá, či zaberie a či to nie je len nejaká vymyslená povesť.
- kniha sa dobre čítala, len sa človek musel do nej dostať. Začiatok ma nebavil, ale postupne to bolo stále zaujímavejšie a zaujímavejšie, ale aj tak mi v knihe niečo chýbalo. Také to niečo, čo viete, že tam má byť a chýba vám to, ale neviete čo.
- kniha sa mi páčila a naozaj tam boli zaujímavo porobené, či už zápletky alebo rozhovory, ale aj opisy a postavy. Možno človeku chvíľu trvá, kým sa do nej vžije, ale potom ho určite bude baviť.

Za mňa:

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára

Ďakujem za komentár. Teším sa z každého jedného :)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...