štvrtok 14. januára 2016

Elizabeth Haranová - Osudná búrka


Anotácia:
Pútavý román z pera populárnej autorky historických romancí, ktorá vie jedinečným spôsobom zobraziť radosti i strasti života uprostred austrálskej prírody.

- po prečítaní anotácie, ktorá je na knihe by som po nej asi nesiahla, keďže autorka je pre mňa neznáma. Obal sa mi síce páči, ale to je asi tak všetko. Našťastie máme google a ten mi našiel:

Stroskotanie lode pri ostrove Kangaroo prežije iba bohatá a rozmaznaná Amelia Divinová a trestankyňa Sarah Jonesová, ktorá si má na farme odpracovať trest za krádež. Keď však vysvitne, že Amelia stratila pamäť, bystrá Sarah sa to rozhodne využiť vo svoj prospech...

O knihe:
original - Die Insel der roten Erde (to som si musela vygoogliť, lebo v knihe to nie je napísané)
- ak som správne pochopila kniha nepochádza zo žiadnej série
obálka - veľmi sa mi páči, ale je až veľmi romantická na túto knihu

Moje pocity:
- novembrová kniha (ak si dobre pamätám)
- knihu som si už dlhšie obzerala, ale stále som sa k nej nedostala až nedávno, takže som sa bála, že už ju mám takú vysnívanú, že ma sklame
- najskôr mi bola viac sympatická trestankyňa Sarah ako tá panička Amelia, ktorá sa nevedela zmestiť do kože, ale potom sa to vymenilo
- myslela som si, že Sarah chce dať Amelii iba lekciu a všetko šťastne dopadne. Ona sa dá dokopy s nejakým fešákom a ona s druhým, ale postupne sa Sarah začala správať dosť agresívne alebo ako to povedať. Proste pre svoje ciele by dokázala aj vraždiť. A to už sa mi zdalo príliš. To by som jej už nedokázala odpustiť.
- Amelia sa mi na začiatku zdala naozaj protivná a zlá, aj keď sme ju zažili len chvíľku, takže z toho sa veľa vyčítať nedalo, ale aj tak som z nej mala pocit, že je rozmaznaná. Postupne sa však odkrývalo, čo všetko sa jej stalo a zistili sme, že si život síce užívala, ale posledné mesiace si poriadne vytrpela. Začala mi byť sympatická. Nie len tým, že sme o nej zistili, že to mala v poslednej dobe dosť ťažké, ale aj to ako sa snažila byť trestankyňa, aj keď ňou nebola. Snažila sa s deťmi učiť, pracovala, aj keď vôbec nevedela ako, ale snažila sa...
- ako sme postupne odkrývali, čo sa stalo Amelii, tak sme sa dozvedali niečo aj o Sarah a zistili sme, že vo väzení skončila neprávom. Potom čo ju obvinili dve paničky, že im niečo ukradla. Dajme tomu, že kvôli tomuto bola zatrpknutá a bol to ďalší dôvod prečo neznášala Ameliu. Okrem toho, že ju obviňovala, že kvôli nej zomrela Lusy jej slúžka, čo bolo dajme tomu pravdu, ale nie úplná. Veď uvidíte. To čo sme sa o nej postupne dozvedeli by boli možno poľahčujúce okolnosti, keby sa nepokúsila zavraždiť... A takisto to ako nadbiehala Lanceovi, synovi "jej opatrovníkov." To bolo dosť nechutné. Aj keď sa do neho zamilovala, ale nemusela sa správať ako krava. Potom všetkom čo spravila mi postupne liezla až na nervy a musela som knihu čítať až po dlhšom odstupe, lebo som nemala na ňu chuť. Proste znechutila ma to.
- aj keď mi bolo Sarah trochu ľúto, ale to ako sa správala po stroskotaní ako taká poriadna mrcha, tak to by si už zaslúžila poriadny preplesk. Chápem, že sa jej v živote stali samé hnusné veci, ale nemusela sa správať až tak odporne a nakoniec z nej mohla byť fajn hrdinka. Mohla dať Amelii malú lekciu a nakoniec sa sama priznať a taktiež neliezť Lanceovi až do gatí. Vtedy by z nej bola naozaj v pohode hrdinka, ale takto pre mňa nie.
- taktiež mi vadilo, že sa to tam prelínalo medzi Ameliou a Sarah, ale aspoň sme vedeli, čo ktorá robí. Ale keď sme boli v tom najlepšom so Sarah, tak ďalšia stránka bola o Ameliii a zase naopak, takže som z toho bola trochu už otrávená. Buď je kniha o Amelii alebo o Sarah. Dve hrdinky v jednej knihe je pre mňa niečo čo nemusím. Možno by sa to aj dalo prežiť, keby sme stále neskákali od jednej k druhej.
- taktiež som si chvíľu myslela, že Amelia sa dá dokopy s tým farmárom, ktorému sa starala o deti a že z nich bude šťastná rodinka, že ho možno zmení, keďže po smrti manželky sa správal hnusne a  láska by ho prebrala :D Ale ešte tu bol aj Gabriel, ktorý bol sympoš a aj Lance, ktorý vyzeral, že by sa do nej ľahko buchol. Takže pri Amelii mi chvíľu trvalo, kým som si bola istá s kým skončí.
- žiadne erotikuš scénky sa tam nediali a ani mi to nechýbalo
- dej vyzeral celkom zaujímavo, aj to, že sa odohrával v Austrálii ma lákalo. Zatiaľ jediná vec s austrálskou tématikou, ktorá ma bavila boli McLeodove dcéry, aj to len zo začiatku, takže Austrália bola po Anglicku a Amerike spestrenie.
- dosť mi liezlo na nervy aj to preskakovanie po pol stránke. Na jednej stránke sa bavil ten s tým. Na druhej stránke sa už bavili iný dvaja ľudia a takto trhané to bolo dosť dlho.
- koniec sa mi nepáčil. Začiatok bol trochu zdĺhavý, ale ten koniec bol potom frnk a koniec.
- 3 pusinky dostala len zo súcitu a aj kvôli tomu, že sa mi tam niektoré časti páčili. Inak ma moc nedojala a dala by som jej 2 bokane. Nie je to tým, že by kniha nebola dobrá. Možno mala len smolu, že som ju čítala v zlom období a že som od nej mala veľké a iné očakávania a to ma aj sklamalo. Proste mne kniha nesadla, ale inak je podľa mňa dobrá.
- mojou chybou bolo, že som si knihu predstavovala inak, ale myslím si, že v mojej predstave bola lepšia :D Takže bacha nato ako si knihu vysnívate. Nie vždy to dobre vypáli.
- kniha bola zaujímavá, ale už po nej zrejme nesiahnem


Za mňa:

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára

Ďakujem za komentár. Teším sa z každého jedného :)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...