štvrtok 9. apríla 2015

Kat Martinová - Nevestin náhrdelník


Anotácia:
Aby ochránila sestru pred barónom Harwoodom, ich smilným otčimom, Victoria Whitingová ukradne náhrdelník z rodinného dedičstva. Verí, že jej prinesie veľké šťastie, alebo naopak - vženie ju do tragédie, ktorá bude odplatou za ich útek do Londýna. V obave, že ich barón nájde, Victoria vystupuje ako Tory Templová a zamestná sa ako slúžka v domácnosti pekného Cordella Eastona, škandalózneho grófa z Brantu. Cord, túžiaci po milenke, sa zahľadí do Tory, ktorej dôvtip a intelekt ho fascinuje. Jeho city sa však zmenia, len čo sa dozvie o Torinom tajomstve - o jej urodzenom pôvode. Nahnevaný, že kompromitoval dcéru šľachtica, musí rozhodnúť: ožení sa s Tory a bude ju chrániť, alebo zaprie svoje srdce?

O knihe:
original - The bride's necklace
- Náhrdelníkova séria:
Nevestin náhrdelník, Diablov náhrdelník, Vojvodkynin náhrdelník
obálka - pekná, ale nie na všetkých 3 knihách zo série a ešte k tomu náhrdelník bol perly a diamanty, takže aj ten bol trochu mimo

Moje pocity:
- prvú časť jasne, že čítam ako poslednú, tak som si po prečítaní tejto knihy zreprízovala aj ostatné
- kniha bola úžasná. Dialo sa tam toho neuveriteľne veľa, aj keď občas to bolo zdĺhavé, občas ma hlavní hrdinovia rozčúlili, rozosmiali, občas úplne prekvapili.
- Tory a jej sestra, Claire (tá na mňa pôsobila trošku sprostučko, ale možno to bolo jej vekom, jej nevinnosťou...) ušli od otčima, lebo chcel znásilniť Claire. Nemali prácu, nemali čo jesť, pomaly už nemali ani kde bývať a potom prišiel "rytier v žiarivom brnení" - Lord Brant a všetko sa malo zmeniť k lepšiemu. Ale nebolo by to len tak zadarmo. Cord sa zahľadel do krásnej Claire a chcel ju dostať do postele, ale to by nesmela mať takú ochranársku sestričku akou bola Tory. To sa mi na hlavnej hrdinke veľmi páčilo, že jej sestra pre ňu tak veľa znamenala.
- nebola to jediná kladná vec na Tory. Tiež sa mi páčilo, že keď si niečo vzala do hlavy išla si za svojim aj cez mŕtvoly, aj keď hrozilo, že tou mŕtvolou bude ona sama. Bola odvážna, múdra a pekná. Ako hlavnú hrdinku ju beriem.
- ale ani Cord za ňou nezaostával. A som rada, že rýchlo pochopil, ktorá z dvoch sestier by mu mala ohrievať posteľ a že bol taký prefíkaný a dosiahol to. Pri ich svadbe som sa celkom pobavila, ale nepoviem nič :P
- taktiež sa mi na ňom páčilo, že svojho bratranca, Ethana, mal rád ako brata (rovnako ako Tory svoju sestru) a bol ochotný kvôli nemu riskovať aj svoj život. Dokonca niekoľkokrát.
- už keď ste si mysleli, že bude všetko dobre Prásk! a zase sa niečo udialo.
- Toryn priateľ, Fox sa mi veľmi páčil. Bol by z neho úžasný hlavný hrdina. Dáme v núdzi pomôže, je vtipný a sympatický, takže ten koniec o ňom no skoro som spadla na riť.
- zaujal ma aj vzťah Claire a jej manžela. Obaja boli také nežné dušičky, ale on keď chcel vedel byť aj drsný, keď mal chrániť svoju manželku. Zlaté to bolo. Možno by si zaslúžili ešte nejakých pár stránok navyše, ale keďže to nebola ich kniha, tak chápem.
- okrem záchrany Ethana a pátrania po vrahovi Torynho otca sa v knihe udialo aj veľa iných veci, takže nuda rozhodne nebola
- jeho bratranec Ethan (Diablov náhrdelník) aj vojvoda zo Sheffieldu (Vojvodkynin náhrdelník) boli zaujímavý a ako hlavný hrdinovia rovnako na zožratie ako Cord. Som rada, že aj o nich sú knihy. A dosť zaujímavé knihy. Táto celá séria je veľmi dobrá.

Za mňa:

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára

Ďakujem za komentár. Teším sa z každého jedného :)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...