utorok 28. októbra 2014

Barbara Cartlandová - Láska, páni, kurtizány


Anotácia:
Petrina ujde zo školy a ocitne sa v kočiari s neznámym elegánom. Nanešťastie, je to gróf Staverton, jej poručník, ktorého z duše neznáša. Petrina vo vysokej spoločnosti okamžite vyvolá rozruch. Jej výstrelky narušia grófov život, keďže ho provokuje a stavia sa mu na odpor. No až keď porazí dve sokyne a unikne z pazúrov dobrodruha, zamilovaný gróf ju zovrie v náručí a ona sa mu oddá z čistej lásky.

O knihe:
original - Love, lords, lady-birds
- nepochádza zo žiadnej série
obálka - ružovú môžem, aj kvetinky a už som si na tieto slušnučké obálky pri BC zvykla

Moje pocity:
- a zase tá anotácia. V poslednej dobe mám na ne asi  nejaký komplex. No, ale uznajte. Veď je tam povedaný stručný obsah. Ale nevadí, veď všetky omáčky ostali v knihe. To, že vieme čo sa stane, ale nevieme ako sa to stane je v pohode. A to, že na nete som našla originálny názov s and a v knihe bez. Ani nekomentujem, len spomeniem.
- ten začiatok ako na niekoho narazila a prásk práve jej poručník mi príde v pohode. Bolo to také milé a vtipné. Ale niektoré tie náhody, že si vypočula niečo o jeho milenke, že v záhrade stretla niekoho, čo potom obom vyhovovalo (jej, aj tomu koho tam stretla). To už sú náhody, ktoré by som nazvala dosť okaté a bolo ich tam ešte oveľa viac. BC to má asi vo všetkých knihách, že tie jej náhody bijú do oči, ale je to škoda, lebo si myslím, že keby to vyriešila nejako inak, tak by jej knihy boli dobre.
- aby som nezabudla ten začiatok bol vtipný. Viete čím sa chcela stať? Toto Vám musím povedať. Milá Petrina sa chcela stať kurtizánou. Nie, žeby na tom bolo niečo zlé, ale ona asi ani nevedela o čom hovorí. Ona vedela len to, čo je vidno na povrchu, čo všetko tá žena dostane, ale už nevedela, čo zato musí dať/robiť.
- Petrina mala nejaký problém so ženami s najstarším remeslom, lebo ona nielen, že sa chcela stať jednou z nich, ale potom im aj pomáhala. Síce sa mi to páčilo. Hlavne, keď chcela pomáhať dievčatám, ktoré prídu z dediny do Londýna za prácou a potom sa z nich stanú ľahké ženy. Predstavovala si to síce dosť jednoducho až naivne, ale aj snaha sa cení. Toto sa mi na knihách páči, keď sa okrem romantiky medzi hlavnými hrdinami venujú, aj nejakým zaujímavostiam. Napríklad, že na dievčatá čakala nejaká staršia žena, ktorá vyzerala ako milá staršia dáma, ktorá im chce pomôcť a pritom to bola bordel mama alebo nejaká verbovačka. (To som sa dočítala nie len v tejto knihe, ale už aj v iných a tam dokonca aj obšírnejšie. Takže sa človek dozvie aj niečo nové a zaujímavé.)
- Petrina bola riadne číslo. Neviem si predstaviť lepšieho manžela pre ňu ako grófa Stavertona. Síce ho asi vždy rozčúli, ale on to dokáže predýchať a potom sa na tom aj zasmiať. Veď za celý čas, čo boli spolu vyviedla najmenej štyri poriadne blbosti. Jedna väčšia ako druhá, ale všetko dobre myslené. Nič nerobila nikdy so zlým úmyslom, takže aj k tomu sa musí prihliadať.
- postáv tam nebolo veľa: jeho stará matka, jej kamarátka, nejaké jeho milenky a jej ctitelia
- dej sa odohrával hlavne v Londýne alebo na ceste do Londýna, či kúsok od Londýna. Takže v tejto knihe sa nikam ďaleko nedostaneme.
- asi som už dávnejšie čítala niečo od BC alebo si zle pamätám, ale jej knihy sa mi zdali také slušnučké a ledva si dali hlavný hrdinovia pusu a tu sme sa mohli stretnúť s jednou celkom erotickou scénkou. Síce je tiež dosť slušná, ale u BC nie som na takéto niečo zvyknutá. Ale ja nie som puritánka. Len som chcela povedať, že toto by som na BC nepovedala a skôr mohla dať sexi scénku medzi hlavných hrdinov ako s jeho milenkou.
- koniec ma už nudil. Zase bol taký presladený. Podobný som už u BC tuším čítala. Podobný.
- kniha určite nepatrí medzi niečo, čo by som nevypustila medzi ľudí, ale nepatrí ani medzi niečo nezabudnuteľné

Za mňa:

2 komentáre:

  1. Hej, tohle zní zajímavě. Jen mě jaksi zaráží, že si tu někdy něco přečtu a než se vůbec dokopám k tomu čtení, tak Ty už máš dalších 10 recenzí:-D

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. :D a mňa zaráža, že ty mi sem zablúdiš. To, keď som videla som sa usmievala ako blázen. To ma teší. :) Možno si si len nenašla ten správny žáner na čítanie. Potom by ti to tiež išlo ako po masle, ale potom by sme čítali asi menej veselých článkoch :/ Ale zase keby si začala viac čítať a menej blogovať mohol by po tebe prebrať štafetu Holanďan. To by som si pozrela. Teda prečítala.

      Odstrániť

Ďakujem za komentár. Teším sa z každého jedného :)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...