štvrtok 1. apríla 2021

Sandra Brownová - Dilema lásky


Anotácia:
Katherine sa snaží uniknúť pred pomstou bohatej a vplyvnej rodiny Manningovcov. Stretne však Jasona Manninga, a napriek svojim predsavzatiam sa doňho zaľúbi.
O knihe:
original - Love beyond reason
- nepochádza zo žiadnej série
obálka - naša je určite krajšia ako originál, aj sa ku knihe hodí, ale vedela by som si predstaviť aj lepšiu
dej sa odohráva - Denver; Van Buren (Texas), Dallas; roky netuším, ale je to taká bližšia minulosť

Moje pocity:
- ? - 27. jún 2020
- kniha sa mi páčila už od prvej strany. Zaujala ma takou jednoduchosťou. Normálna baba, krémuje si nohy (čo by som aj ja mohla robiť častejšie), počúva správy. Začína to niečím obyčajným zo života.
- Mary, sestra Katherine sa vydala za Petra Manninga, ak chcete vedieť aké to bolo manželstvo prečítajte si knihu :P a keď prišla o život chcela, aby sa o jej dieťa postarala Katherin (zomreli obaja, ona, aj jej manžel).
- Katherine ani Mary nechceli, aby maličkú Allison vychovávali Manningovci. Nebolo inej možnosti ako to, že ju Katherine uniesla, ale keďže to bola bohatá rodina, tak nemala problém ju nájsť a bolo zaujímavé, čo bolo ďalej.
- Jason, Petrov brat, jej chcel zobrať Allison, ale aj napriek tomu bol príťažlivý, aj keď sa musela mať Katherine na pozore, aby ju len neobalamutil, nezískal malú a neodišiel.
- páčila sa mi tá príťažlivosť medzi hlavnými hrdinami, ktorá tam bola od začiatku
- Happy jej domáca bola tiež veľmi sympatická. Taká príjemná stará mama, aj keď nebola ich stará mama, len jej domáca, ale bola tam ako pekné spestrenie deja, aj keď musím povedať pravdu, že mi prišla trochu nereálna. Bola až príliš dobrá. Nezdalo sa mi, žeby mala Katherie až také šťastie. Ale budiš.
- ten "incident" s tým chlapíkom, ktorý sa tam odohral. Čo ja viem. Podľa mňa tam bol zbytočný, ale ok. Prečo nie. Aspoň to trochu urýchlilo ich vzťah.
- páčilo sa mi ako sa to medzi nimi vyvinulo. Jace mal rozumné dôvody prečo spravil, to čo spravil a potom to ich bývanie na "hromádke" bolo zaujímavé. On bol fakt cute hrdina.
- postavy tam boli hlavne oni dvaja, ale sem tam sa tam mihli aj iní ľudia. Napríklad jej domáca Happy, tak bola často. Jej syn, tam bol asi len raz. Potom sme sa tam mohli stretnúť s Jasonovím podriadeným, jedným zloduchom, ktorého som spomínala vyššie. Jeho ... nebudem prezrádzať čo, to si musíte zisitť sami, ale bol to šok, keď sa tam objavila. Ale neprekážalo mi to. Úplne mi to stačilo. Ak sa nemýlim, tak dosť veľa kníh (ak nie väčšina) od Sandry Brown sú medzi dvomi hrdinami. Prípadne ešte pár takých drobných. Jej knihy sú však skoro vždy veľmi dobre napísané, tak si viem knihu užiť aj s menej postavami.
- Jason pracoval na ropných vrtoch. Bol tam vlastne šéfom alebo ako ho nazvať, takže sme sa trošku dostali aj do tohto prostredia. Mám rada takéto zabŕdnutia do rôznych prác, oblasti...
- Katherine mala nakoniec tiež zaujímavú prácu, aj keď som čakala, že sa z nej vykľuje nejaká dekoratérka domov alebo niečo také
- chcelo to poriadne gule, aby Katherine uniesla malú Allison. Ušla cez polku štátov, schovávala sa, našla si novú prácu a potom sa dala ešte aj na "dobrodružstvo" s Jasonom.
- kniha bola dobrá už od začiatku, páčila sa mi tá chémia medzi nimi, jeho doberanie, jej taká nevinnosť, dobrosrdečnosť, odvaha. Som spokojná s oboma hrdinami.
- trochu tam bola spomínaná aj Allison, ale keďže bola ešte veľmi maličká (také malinkaté novorodeniatko), tak sme si ju ako postavu nemohli veľmi užiť.
- stále sa tam niečo dialo. Za mňa som s knihou veľmi spokojná. Možno aj na päť pusiniek by sa šplhala, ale niečo jej k tomu chýbalo.
- čakala som, že sa tam možno objavia aj jeho rodičia. Nie žeby mi tam chýbali, ale skôr by som brala na spestrenie deja ich ako toho jej úchylného šéfa.
- postupne sme sa dozvedali aký bol jeho brat a prečo sa zrejme takým stal. Takže bohu vďaka, že sa nedostala Allison do rúk jeho rodičov.
- táto kniha podľa mňa stojí za prečítanie a myslím si, že aj viackrát. Určite si ju nenechávajte dlho medzi neprečítanými knihami. 

Za mňa:

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára

Ďakujem za komentár. Teším sa z každého jedného :)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...