štvrtok 8. apríla 2021

Jayne Ann Krentzová - Dom snov


Anotácia:
Hannah Harteová, dievča z dobrej rodiny, sa stretáva s Rafom Madisonom. Je to vzrušujúci, tajomný muž, o ktorom počula samé hrozné historky. Napriek tomu Hannah poskytne polícii alibi a zachráni Rafa pred väzením. Ich rodiny sa oddávna nenávideli, no oni dvaja nenávisť nepociťujú, naopak, objavujú vo svojom vzťahu niečo príjemné, znepokojujúce a dráždivé...
O knihe:
original - Eclipse Bay
- 1. časť zo série Eclipse Bay:
Dom snov; Dawn in Eclipse Bay (vyšla len v češtine ako Úsvit); Summer in Eclipse Bay (v češtine Léto)
Super. V slovenčine zase vyšla len jedna časť a v češtine všetky. Vrr. No čo, asi viac poslúchajú tí naši bratia (alebo majú lepší vkus na knihy :D)
obálka - prosím vás nechcite odo mňa nejaké vyjadrenie. Čo mám povedať na takúto obálku?
dej sa odohráva - Eclipse Bay, Portland (Oregon), roky - to bude asi nie tak dávna minulosť

Moje pocity:
- ? - 29. jún 2020
- kniha začína "pred ôsmimi rokmi". Rafe a Hannah sa stretnú, keď ona odchádza z rande, ktoré jej veľmi nevyšlo a on ma podobný problém. Tiež mal nič moc rande. Chvíľu vedú celkom zaujímavý rozhovor a potom ju odprevadí domov. Toto sa mi páčilo, aj keď mi to prišlo trošilinku zvláštne napísané, ale inak to bolo dobre. Na druhý deň zistia, že sa stala jeho "priateľke nehoda" a hlavný podozrivý je Rafe. Našťastie mu Hannah potvrdí alibi, ale on aj tak odchádza a už sa uvidia až za osej rokov, keď sú obaja niekde inde, starší, vyzretejší... Osud ich zase spojí dohromady (teda skôr teta Isabel).
- teta Isabel odkázala svoj Dom snov Hannah, ale len polovicu. Druhú odkázala Rafovi. Romantická duša. Chcela ich dať za každú cenu dokopy.
- z Hannah so zoznamom osobných cieľov na niekoľko rokov a so zoznamom s poriadnym počtom bodov, ktoré by mal spĺňať jej budúci manžel sa stala tak trochu cynická žena. Vlastnila svadobnú agentúru a pri jednej zo svadieb povedala: "... Veď to poznáš, najväčšia pochvala je, ak sa zákazník vráti." Ale mala pravdu, keďže práve robila druhú svadbu tej istej neveste a asi ani nie poslednú.
- Rafe bol celú knihu záhadný. Hlavne, čo sa týkalo jeho práce. On asi skôr splnil svoje želanie a nedostal sa do väzenia ako Hannah tie svoje.
- bolo tam veľa postáv. Niektoré na pár stránkach, niektoré na viacerých. Najviac som si obľúbila jeho starého otca a samozrejme Winstona, jej psíka.
- bol to pekný romantický príbeh odohrávajúci sa medzi dvomi hrdinami, ale nechýbala tam ani poriadna zápletka, ktorá sa tiahla už od začiatku knihy. Bola to "vražda", ktorá nebola vyriešená, lebo sa to uzavrelo ako nešťastná náhoda/samovražda. Bolo to celkom zaujímavé. Pekne to spestrilo dej.
- rovnako spestrilo dej, aj to, že Rafe vedel variť a očarúval tým nie len hlavnú hrdinku, ale aj svojho starého otca. To bolo veľmi sexy. Prečo by mali stále variť len ženy? Len do toho chlapci :D
- trošku sme sa obtreli, aj o hlavných hrdinov z ďalších častí, ale to bolo len také nepatrné, že nedokázali úplne zaujať, ale aspoň niečo sme sa o nich dozvedeli.
- túto knihu môžem odporučiť a ak vám nevadí čítanie v češtine, tak skúste siahnuť, aj po pokračovaní tejto série. Obe časti ma zaujali a ak sú aspoň z polovice ako táto tak stoja zato. Možno sa k ním aj ja raz dokopem, ale zatiaľ mám ešte čo čítať v slovenčine.

Za mňa:

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára

Ďakujem za komentár. Teším sa z každého jedného :)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...