sobota 12. apríla 2014

Eloisa Jamesová - Veľa kriku pre teba


Anotácia:
Tess stojí po smrti otca pred neľahkou úlohou: dobre sa vydať a nájsť vhodných ženíchov aj pre svoje tri sestry - krásnu Annabel, romanticky založenú Imogen a praktickú Josie.
Štyri sestry Essexové sa ocitnú na panstve vojvodu z Holbrooku - svojho poručníka, ktorý je milý a láskavý, ale priveľa pije. Keď si Tess myslí, že sa veci konečne pohli správnym smerom, jedna zo sestier tajne utečie s mladým lordom a Tessin snúbenec v deň ich plánovaného sobáša zmizne. Dvojnásobný škandál v rodine môže Tess zatušovať iba urýchleným vydajom - poruke je iba Lucius Felton, o ktorom idú kadejaké chýry a s ktorým prerušila styky aj jeho vlastná matka. Annabel sa zdá fešák, praktická Josie vyzdvihuje jeho bohatstvo. Tess je odhodlaná zachrániť sestrám budúcnosť a napokon súhlasí so sobášom z rozumu. Jej vzťah s manželom sa však vyvíja inak, ako predpokladala...

O knihe:
original - Much ado about you
- 1. časť zo série sestry Essexové
Veľa kriku pre teba, Bozk pre Annabel, The Taming of the Duke, Pleasure for Pleasure
obálka - obálka sa mi pááááči. Je trochu temná, ale pekná.

Moje pocity:
- začiatok knihy bol vtipný. Nebudem prezrádzať, ale zabavila som sa a neviem, čo by som spravila, keby som niečo také zažila, asi sa pučila od smiechu.
- názov knihy je zaujímavý, ale nejak ho nechápem. Nemyslím si, že okolo nej bolo až toľko kriku. Skôr si myslím, že viac kriku bolo okolo jej sestry - tej čo utiekla, ale nepoviem vám, ktorá to bola :P
- anotácia nemusela až toľko prezrádzať, ale zase bez toho by sme nevedeli kto je hlavný hrdina.
- vojvoda z Holbrooku (ich poručník) sa mi páčil, ale najskôr som si myslela, že je to nejaký starý pánko a nakoniec to bol zaujímavý chlap. To jeho pitie sa mi nepáčilo, ale malo to svoj dôvod, takže chápem. Ako hlavný hrdina môže byť zaujímavá postavička. Najmä pri rozhovoroch s hlavnou hrdinkou bol sympatický a zábavný.
- Lucius - skloňovanie jeho mena mi prišlo nejaké divoké. Lucia? Nemalo by sa to skloňovať Luciusa? Neviem možno ani nie, ale ako Lucia mi to príde divné. Preto mám radšej, keď sa mená používajú v jednom tvare. Možno sa to raz aj k nám dostane, aj keď v slovenčine by to bolo asi zvláštne. Od Lucius dostala knihu.
Ako hlavný hrdina bol fajn. Pekný, tajomný ani peniaze mu nechýbali. Ale ten jeho vzťah s rodičmi, tam mohol byť viac popísaní.
- Tess mi tu neprišla ako nejaká výrazná hlavná hrdinka. Neviem nebola zlá, ale trochu nezapamätateľná.
- páčili sa mi pochodí hlavných hrdinov v hlave. Tam toho mali veľa, takže za toto som vďačná knihám, lebo toto by do filmu nedostali. Možno nejaký rozprávač, ale to by už nebolo ono. Ale nemám rada, keď majú hrdinovia viac v hlave ako na jazyku.
- sesterské vzťahy sa mi páčili, až na ten koniec, kde sa rozvadili, ale tak aj to sa stáva.
- Imogen mi neuveriteľne liezla na nervy. Som zvedavá na knihu o nej ako sa to všetko vyvinie.
- určite si zadovážim, aj ostatné knihy. Najviac ma asi zaujala Imogen, ale napríklad Josie tu nebola nejak moc spomenutá. Ako bola, ale nie tak ako ostatné sestry, asi preto, že na vydaj má ešte čas. Annabel mi prišla zase moc na peniaze, ale možno, že tak chce len pôsobiť a nakoniec zistíme, že je to fajn baba. Takže uvidíme ako všetky sestry dopadnú a pozrieme sa do hlavy aj ich poručníkovi.
- posledná poznámka, čo prezrádza niečo dôležité, ale nie je to nejak srdcervúce - v knihe je aj smrť. Vcelku podstatná, ale nie nejak extra :D Som zlá.

Za mňa:

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára

Ďakujem za komentár. Teším sa z každého jedného :)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...