utorok 4. februára 2014

Penelope Strattonová - Diablova nevesta


Anotácia:
Ešte predtým, ako sa lord Rupert Glennister objaví v Bathe, predchádzajú ho čudesné chýry, z ktorých naskakujú dámam na chrbte zimomriavky. Mladá a neskúsená Calvina je šokovaná vlastnou pochabosťou - z jedného dňa na druhý sa stáva nevestou človeka, o ktorom sa hovorí, že je v spolku s diablom! Čoskoro zistí, aké to je nebezpečné a zároveň krásne...

O knihe:
- original - The Devil's bride
- zrejme nepochádza zo žiadnej série
- obálka - nestačí, že tá obálka je zo série (na grc) ešte, aj obrázok je ako na knihe Julie Garwoodová - Čarovný princ. Aspoň, že ho otočili :D Bože ako by som niektorých ľudí upálila na hranici za takéto obálky. Dobré knihy si zaslúžia aj dobré obálky. Táto obálka by sa mi skôr hodila na Dallas alebo niečo podobné. (Inak Dallas som kedysi pozerala a mala rada, takže to nie je urážka.) Veď pozrite na originál obálku nebola by lepšia?

zdroj: amazon

Moje pocity:
- trochu mi to pripomenulo Plameň a kvet (KEW) aj tam sa o ňu tak "milo starali". Metlou po hlave by si tam všetci do jedného zaslúžili a hlavne po akcii na maškárnom plese. Hubu som otvárala.
- vtipná veta z textu: "Zakrátko už v knižnici horel kozub." Čo? Túto vetu som si musela prečítať niekoľkokrát a to pravopis alebo slovenčina nepatria k mojim láskam a ani ja nie som ich obľúbenec, preto ma oblúkom obchádzajú, ale toto sa nedalo nevšimnúť. Nemal horieť len oheň v kozube? To museli podpáliť celý kozub? Ale stáva sa aspoň som sa nad takým detailíkom pobavila.
- nasmiala som sa. Rupert bol možno diabolský, ale z iného uhľa pohľadu bol aj srdečný, vtipný, príťažlivý a v neposlednom rade aj bohatý. Tie jeho hlášky nemali chybu: Znásilňujem len vo štvrtok a mám to dopredu dohodnuté. No čo by ste nato povedali? :D
- Calvina už meno je zvláštne, ale páči sa mi rovnako ako jeho nositeľka. Život sa s ňou nemaznal okrem toho, že po otcovej smrti žila u jeho známeho, ktorý sa hral na zbožného človeka, pomaly kňaza ani to mu nepomohlo a on aj celá jeho rodina boli hrozní ľudia. Potom ešte skončila ako manželka "Diabla Glennistera" a s manželom sa videla raz za čas, lebo behal kade tade. Možno by mi to v inej knihe vadilo, ale tu mi to prišlo v pohode, lebo sa Calvina neľutovala. Ako ho ona veľmi miluje. Ako bude bez neho žiť... Nič také. Venovala sa sebe, ľuďom a žila. Užívala som si to s ňou. Večierky, nákupy ...
- bola som v šoku, že sa Toby oženil (prezrádzam trochu z deja). Naozaj som to nečakala, ale má čo si zaslúžil. Ako chlap mal mať aspoň malé gule, ale nie on sa správal horšie ako baba. Aj Calvina mala viac odvahy ako on.
- boli tam spomenuté aj také menšie postavičky na oživenie deja, čo sa mi páčilo. Dvojičky, milenka, Ninnian, Rupertova teta ...
- ten jeho dom (sídlo) bol naozaj depresívny. Neviem ako dokázala jeho matka žiť s jeho otcom, ale ak to bolo dohodnuté manželstvo, tak zrejme nemala na výber a možno v ňom videla aj niečo dobré, aj keď neviem si predstaviť čo. A ešte musela žiť v takom depresívnom prostredí.
- koniec ma prekvapil. To že úplný koniec mi prišiel odfláknutý nie je nič nové. Milujem ťa. Aj ja ťa milujem. Bla, bla bla. Na konce som pes, ale to čo sa tam stalo ma prekvapilo, aj keby nemalo. Už som bola taká osprostená, že som upodozrievala každého. V každom som videla podozrivého. Určite odporúčam na oddychové čítanie, lebo cca 180 strán je taká rýchlovka, ale aj napriek tak málo stranám knihe nič nechýbalo. Pre mňa bola zaujímavá. Neviem či už som tak zvyknutá na svoje autorky, že viem čo kedy mám očakávať (aj keď sa občas prepočítam), ale tu to bolo také prekvapivé. Hlavne to ako sa vlastne dali dokopy a kto bol zlý. To ma trochu prekvapilo.

Za mňa:

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára

Ďakujem za komentár. Teším sa z každého jedného :)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...