piatok 30. novembra 2018

Jayne Ann Krentzová - Svetlo v tmách


Anotácia:
Zoe Luceová a jej priateľka Arcadia sa usadia v malom mestečku v Arizone. Spája ich spoločné tajomstvo, no veria, že s novou identitou začnú aj nový život. Zoe, úspešná bytová architektka, vytuší, že v dome jedného klienta došlo ku tragédii. Keď vo vlastnom byte nájde list vydierača, zmocní sa jej zúfalstvo. Zdá sa, že pred minulosťou niet úniku. Vyhľadá súkromného detektíva Ethana Truaxa, ktorý ju nezvyčajne priťahuje. Vstúpi konečne do jej života nádej a pokoj?
O knihe:
original - Light in shadow
- 1. časť zo série Whispering Springs:
Svetlo v tmách, Odvaha na pravdu
obálka - baba tam vyzerá tak temno. Takto som si hrdinku nepredstavovala, ale nič proti tomu nemám.

Moje pocity:
- október 2018
- spravila som si taký menší maratón Jayne Ann Krentz a prečítala som si 3 knihy cca za sebou a mohla som ju tak jemne porovnávať a hlavne dve "duchárske" knihy za sebou a celkom sa mi to páčilo
"Myslím si, že Pán Ideálny klient zavraždil svoju ženu."
týmto konštatovaním končila prvá kapitola. Začiatok knihy bol fajn, ale nepáčilo sa mi na ňom, že hrdinka počuje hlasy (zavraždených ľudí) v hlave zo stien... Bolo to trochu divné, ale nakoniec sa mi to zdalo zaujímavé a aj sa mi to postupne zapáčilo. Aj keď to bolo trochu desivé.
- myslela som, že v knihe sa bude riešiť ako dostať vraha svojej ženy - jej klienta do väzenia. Nájsť na neho nejakú špinu a tak, ale to sa vyriešilo po pár kapitolách a čo teraz? Potom sa zase riešilo to, že niekto zabil jej muža a ona zato skončila v blázinci. Teda skôr v nejakej mučiarni.
- kniha ma bavila, ale občas bola aj taká nič moc. Pripomínalo mi to nejaký film od Pilcherovej. Predvídateľné, nudné, ale dobré na oddych. Boli aj momenty, keď to bolo zaujímavé. Povedala by som taký priemer.
- skôr som bola zvedavá na knihu o Arcadii, aj tá sa mi páčila a zaujímal by ma jej príbeh a ako to s ňou dopadlo. Uvidíme, či bude v pokračovaní knihy aj ona.
- teším sa na ďalšiu časť. Čakala som, že to bude o Arcadii, ale je to vlastne pokračovanie toho, čo bolo ďalej s Ethanom, Zoe a "vzťahom" medzi nimi a čo ich ďalšie postretlo. Som rada, že som ju nečítala pred touto knihou. Konečne správny postup. Už ju treba len vypátrať, kúpiť a prečítať.
- o tejto knihe som toho veľa nenapísala, tak ešte spomeniem, že tam bolo dosť veľa postáv, kopec dialógov, takže to neboli len nudné opisy (ktoré tu vlastne asi ani moc neboli) a aj zvratov alebo ako to nazvať. Stále sa niečo dialo. Ale tiež to asi nebude patriť medzi moje dokola čítané knihy, ale rada som si ju prečítala.
- a ešte sa mi tam páčilo ako sa Ethan venoval starým prípadom a snažil sa vypátrať vraha, čo sa stalo a tak. To je podľa mňa zaujímavé hobby.

Za mňa:

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára

Ďakujem za komentár. Teším sa z každého jedného :)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...