piatok 27. apríla 2018

Piatkový veget - trochu viac časti (1. časť)

Dnes by som sa s vami chcela podeliť o seriály, ktoré sa mi páčili, ale ktoré podľa mňa skončili až príliš rýchlo a potešilo by ma keby mali viac časti.
Rozhodla som sa článok rozdeliť na viac časti, lebo sa mi podarilo nazhromaždiť celkom dosť seriálov, pri ktorých ma mrzí, že nemali viac časti / sérii.
Ešte na začiatku chcem upozorniť, že ak sa v texte objavia nejaké spojlery - sorry.

Začnem pre mňa asi najčerstvejším seriálom (keď som začala s písaním tohto článku asi pred pár mesiacmi, tak čerstvý bol, teraz je už dosť odležaný). Nedávno som dopozerala seriál, ktorý som náhodou zahliadla v TV a zapáčil sa mi:

Forever / Nesmrteľný

Lucas, Abe, Henry, Jo, Hanson, podplukovníčka Reece

- tento seriál je z roku 2014-2015
- 1 séria
- hlavnou postavou je doktor Henry Morgan, ktorý je veľmi dobrým patológom. Prvýkrát zomrel ako 35-ročný, keď ho zastrelili. Snaží sa zistiť ako by dokázal poraziť svoje prekliatie / dar a hľadá niečo, čo by ho zabilo, ale popri tom pomáha vyšetrovať vraždy sympatickej policajtke z NYPD, Jo.
- nápad sa mi páčil, prevedenie, aj herci boli podľa mňa dobrí, takže som nepochopila, prečo sa skončilo s natáčaním tohto seriálu už po prvej sérii a niektoré braky sa natáčajú stále dokola to isté.
- seriál mi pripomína, tak trochu Lucifera (práca s policajtkou, nesmrteľnosť, sexy. Aj mne je to divné, ale tento herec ma ozaj sexepíl, aj keď som to zistila až pri pozeraní. Páči sa mi ako hrá svoju rolu, má v sebe aj kus gentlemana z minulosti a aj to jeho slušňacké oblečenie. Nemôžem si pomôcť.) a tak trochu aj Sherlocka (aj keď tento seriál som zrovna nevidela, len pár časti). Henry je neuveriteľne inteligentný a to jeho myslenie... Ovláda strašne veľa veci z histórie, chémie, medicíny... Ale niet sa čo čudovať. Za dvesto rokov sa toho musí nalepiť dosť aj na blázna.
- musím povedať, že ma bavilo, keď sa tam prelínala súčasnosť a jeho minulosť a aj keď som si hovorila, že by sa mi páčila jedna časť, ktorá by bola celá len o jeho minulosti, tak nakoniec sa mi páčilo ako sa jeho spomienky prelínali a dávali zmysel s prítomnosťou. Napríklad, keď bola nejaká mŕtva žena, ktorú pitval a vyšetrovali jej zabitie, tak on ju v minulosti poznal a v hlave mu vírili myšlienky o tejto osobe, o tom ako sa spoznali a jej príbeh...
- pohľad na nesmrteľnosť zo strany niekoho, kto nesmrteľný nechce byť mi prišiel celkom zaujímavý. Doteraz som sa nato pozerala iba z pohľadu napríklad Belly a Edwarda, upírov a iných stvorení. Nehovorím, že to sa mi nepáčilo, ale Henry nám ukázal prečo je nesmrteľnosť nie až tak pekná. Všetci starnú a on nie. Všetci umierajú a on aj keď umrie, tak sa znovu objaví v rieke a ako keby sa narodil. Predstavte si, že si vytvoríte s niekým vzťah, milujete sa niekoľko rokov, ten človek popri vás starne, ale vy vyzeráte stále rovnako mlado. Ľudia si myslia, že vaša manželka je vaša matka alebo si našla mladého zajačika. A nakoniec vidíte svojich milovaných umierať, ale nič nemôžte urobiť. Príde mi to celkom smutné. A aj keď sa môže zdať, že by sa všetko vyriešilo, keby ste si našli niekoho s rovnakým nesmrteľným problémom nemusí to byť hneď výhra.
- seriál môžem odporučiť, aj keď skončil hneď prvou sériou a povedala by som, že ostal tak trochu otvorený koniec a museli sme si domyslieť, čo bolo ďalej. Myslím si, že aj druhá séria by sa mala čomu venovať. Napríklad Lucas jeho pomocník by sa mohol viac ukázať a začať mu pomáhať aj doma v laborke. Abe jeho syn by sa mohol postretávať s jeho stratenou rodinou. Jo by mu možno uverila alebo nie... Ešte to malo potenciál.


Life / Na doživotie / Najbohatší policajt

kapitán Tidwell, Dani Reese, "Bobby", Charlie Crews, Ted

- 2007-2008
- 2 série
- policajt Charlie strávil dvanásť rokov vo väzení za vraždy, ktoré nespáchal. Dostal úžasné odškodné, aj keď sa mi zdá, že sme sa nikdy nedozvedeli presne koľko to bolo, ale nejaké náznaky tam boli, ale čo z toho, keď strávil toľko rokov v najhoršom väzení a stratil manželku aj svoju prácu. Aj keď teraz mohol robiť detektíva a dostal aj novú parťačku, ale aj tak prišiel o kus života.
- nechcem byť zlá, ale ryšavý hlavný hrdina. Pardon, ale fuj. Nepáčia sa mi ryšaví. Nemôžem zato. Ale tento ma dostal. Bol fakt zaujímavý a niečim príťažlivý. Nie peniazmi, ale správaním, povahou...
- čakala som, že Charlie bude riešiť nejakú zaujímavú detektívnu prácu a to bude všetko. Ale okrem toho sa tam riešilo aj to, že hľadal človeka, ktorý spáchal vraždy, ktoré si on musel odsedieť. Zavraždenými boli jeho kolega-kamarát s rodinou. Bolo to dosť prepletené. Všetko so všetkým. Páčilo sa mi to.
- neviem, či som si to namýšľala, ale už od začiatku som cítila chémiu medzi Charliem a detektívkou Reesovou a nie ona sa dá dokopy s takým nesympatickým chmuľom. Nepoviem, keby ho hral nejaký iný herec asi by mi prišiel zaujímavý svojim príbehom, ale s týmto hercom som sa nevedela zmieriť. Brr.
- najviac sa mi asi páči tá scéna, kde skončia spolu pod sprchou, keď Dani Reesovej skončia v tvári a na celom tele nejaké drogy
- Charlie bol taký svojský. Stará škola dalo by sa povedať. Keďže bol dlho vo väzení, tak mobil mu nehovoril nič. V niektorých veciach bol strašná vykopávka, ale pri riešení prípadu ste videli ako mu to myslí. Pripomínal mi Monka. Podivín, ale na prácu policajta / detektíva ako stvorení.
- tak trochu som nepochopila tú jeho obsesiu s autami. Menil ich ako ponožky. Potom jazdil aj na dostrieľanom ako rešeto. Mal rád ovocie. To tam bolo dosť často, ale bolo to aj vysvetlené, že v base nič také nebolo. Jedli tam veci bez chute, aby im zobrali ešte aj to posledné. V posteli (aj mimo nej) sa mu vystriedalo kopec žien, ale to viem pochopiť. Proste väzenie. Dlho bez ženy. Prečo nie. Trochu ma štvala tá jeho úchylka na jeho exmanželku, ale beriem, že proste po takej dobe ju stále miloval a nevedel sa jej len tak vzdať, ale mal sa predsa dať dokopy s Reesovou. Čo to necítili? Ja som to cítila aj za nich. Ale fáááájn. Nemusia sa všetci párikovať, ale podľa mňa títo dvaja by boli ďalší zaujímavý párik na lapanie zloduchov, aj v súkromí. A konečne by mu mal hádam kto zariadiť dom.
- aby som nezabudla sedel s ním v base aj jeden zaujímavý chlapík, Ted, ktorý sa mu teraz staral o peniaze, aj keď sedel v base za tunelovanie. Páčila sa mi aj postava, aj herec, ktorý ju hral. Jeho bývalý parťak "Bobby" bol tiež fajn postava. Celý čas som bola zvedavá, či to tak skvelo hrá a nakoniec vysvitne, že aj on v tom bol zapletený a dostal ho do basy alebo nie.
- tento seriál tiež môžem odporučiť. Škoda, že nemá viac častí, ale aspoň si ho môžte rýchlo pozrieť na "jedno" posedenie.



Chcela som sem dať štyri seriály, ale nakoniec som sa rozhodla, že by to bolo veľa čítania naraz a tak v každom tomto článku budem dávať len po dva seriály.

Seriály, ktoré budú v týchto článkoch spomenuté sa mi páčia, aj keď občas majú trápne dialógy a zápletky pritiahnuté za uši, ale vždy sa v nich nájde niečo čo ma prekvapí, poteší a je mi trošku smutno, že už skončili, ale aspoň môžem objavovať ďalej niečo nové a zaujímavé.

Hovorí sa, že v najlepšom treba prestať. Nemyslím si, že vždy je to pravda, ale myslím si, že tvorcovia iných seriálov o tom asi nepočuli. Škoda, že pri týchto seriáloch sa tým riadili.

Videli ste niektorý z týchto seriálov? Čo na naň hovoríte? Alebo si myslíte, že to boli braky a preto aj skončili? (Ak áno, počkajte aké seriály budú nabudúce. Bez mučenia priznávam, že tam budú asi pre niekoho aj braky. Trošku aj pre mňa, ale aj tak som ich pozerala a niečim ma zaujali.)

Prajem krásny, pohodový víkend :)

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára

Ďakujem za komentár. Teším sa z každého jedného :)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...