štvrtok 14. decembra 2017

Marcia Evanick - Iskierky vášne


Anotácia:
Eben James sa nasťahoval pred pár rokmi do domu pri Champlainskom jazere, aby tu našiel mier a pokoj. Vypracoval sa na obratného účtovníka. Zoznamuje sa však so zlatovlasou učiteľkou Summer Hudsonovou, kvôli ktorej sa prestáva kontrolovať, začína veriť v možnosť predpovedať budúcnosť... a v legendu o príšere! Summer mu pripadá ako impulzívna, nevyspytateľná žena, ktorá ho láka na posiedky za súmraku a za úsvitu, aj keď on vie, že hľadaním prízraku pod hladinou jazera iba stráca čas.
Summer sa veľmi páči, ako si ju Eben získava na člne so šampanským a občerstvením, pod oblohou ožiarenou ohňostrojom. Od jeho dotyku vzbĺkli iskierky vášne plameňmi lásky k mužovi, ktorý by potreboval trošku rozhádzať svoj až príliš usporiadaný život. Summer poznala, že je beznádejné snažiť sa žiť tak, ako to druhí očakávajú. Eben však vidí svet čierno-bielo - a jej sa vždy snívali farebné sny.
Presvedčí Summer Ebena, aby sa nechal strhnúť životom, tak ako vždy za úsvitu svetlo donúti tmu, aby sa dala na ústup?

O knihe:
original - Sizzle
- myslím si, že nepochádza zo žiadnej série, aspoň nič také som nenašla. Pri týchto knihách sa to celkom dosť zle dohľadáva.
obálka - celkom pekná

Moje pocity:
- "Lochneská" príšera. Alebo v tomto prípade Champa. Aaaa. To je niečo pre mňa. Milujem tieto záhadné druhy zvierat. Yeti, vlkolaci, upíri, škriatkovia, mimozemšťania, duchovia a iné príšerky. Tomu verím a to môžem aj v knihách a o to lepšie, keď je to spojené s romantickými knihami.
- viete si predstaviť, že by ste sa teraz vykašlali na prácu a išli hľadať Lochneskú príšeru (ona hľadala Champa) ako Summer? Ja teda áno, ale už teraz viem, že by som nato nemala gule. Určite by som raz chcela v rámci dovolenky navštíviť bydlisko Nessie, ale žeby som ju aj reálne hľadala? Možno, že by som sa obzerala, či ju niekde neuvidím, ale určite by som sa nevybavila člnom, fotoaparátom a ďalekohľadom a bohvie čím ešte všetkým ako hlavná hrdinka a nehľadala by som mýtus. Čo by som potom robila keby som ju naozaj našla? Nechcela by som, aby sa z nej stala atrakcia, takže by som si to musela nechať pre seba a to by bolo trochu sebecké, nie? Takže radšej ju mať ako fantáziu, ktorá možno určite existuje.
- už len to, že ju chodila hľadať po tme a sama jej podľa mňa dáva obrovskú odvahu. To by som nedala. Pri prvom šuchnutí by som sa pototok alebo by som rovno umrela od strachu. Tá moja fantázia. Určite by ma niekoľkokrát niečo zožralo. Síce len v mojej hlave, ale bolo by to dosť reálne a desivé.
- Summer, inteligentná učiteľka na základnej škole, sa vydá hľadať Champa. Bájnu príšeru, aj keď na konci to má zaujímavé rozuzlenie.
- Eben, účtovník s pekným domom pri jazere, ale zrejme s nulovou fantáziou
- ako sa títo dvaja mohli do seba zamilovať? To som tak trochu nevedela pochopiť. Úplne dva protiklady, ktoré sa ku sebe nehodia. On má svoje záujmy, ona svoje a spája ich len láska a silná príťažlivosť. Ale nakoniec možno to stačí a láska vyrieši všetko. Možno sa dokážu prispôsobiť jeden druhému.
- v tejto knihe by som prijala aj nejaké to čo bolo potom. Niečo ako keď na konci knihy dajú po pár rokoch a mali kopec deti a žili šťastne až do smrti alebo tak. Len kvôli tomu, aby som vedela ako im to fungovalo ďalej, aj keď vo väčšine kníh tieto konce po niekoľkých rokoch, deťoch nemusím. Tu som bola zvedavá, čo ďalej, lebo ja som im veľkú šancu nedávala.
- knižka je možno trochu dosť presladená, ale osladiť si sem tam život nikdy nezaškodí a ak to ešte občas spojíte s nejakými citrónmi zo života dobre sa to vyrovná
- je to taká jemná romantická kniha ako väčšina love story. Dvaja sa priťahujú a hľadajú k sebe cestu.
- boli tam pekné opisy a vtipné dialógy. Postáv tam bolo síce pomenej. Okrem oslavy, kde bola nejaká skupinka ľudí sme sa najčastejšie stretávali so Summer a Ebenom, ale aj tak sa mi kniha páčila a určite ju môžem odporučiť na taký oddychový večer alebo takú lahôdku medzi dvomi hrubšími knihami.

Za mňa:

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára

Ďakujem za komentár. Teším sa z každého jedného :)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...