piatok 2. januára 2015

Katherine Stoneová - Zázračná noc


Anotácia:
V lietadle do Londýna tesne pred Vianocami sa stretávajú dvaja osamelí ľudia: chirurg Jace Colton a plachá Julia. Obaja potrebujú zázrak, aby vyliečili svoje ubolené duše. Tým zázrakom je šesť dní a nocí v Londýne, čas krátky a krehký ako snehová vločka, ktorá nemá dlhé trvanie. Jace sa vracia k svojim pacientom a obom zostáva dúfať v čaro, ktoré im priniesla jedna zázračná noc.

O knihe:
original - Midnight clear
- nepochádza zo žiadnej série
obálka - nie je najhoršia, aj keď je fialová, ale to bude asi tým sympatickým úsmevom hlavnej hrdinky, aj keď má krátke vlasy a mne sa páčia skôr dlhé vlasy.

Moje pocity:
- knihu som stihla prečítať ešte minulý rok, ale prinášam ju až teraz
- na začiatku autorka rozoberala ako si Jace našiel adoptívnu rodinu (alebo ako ich nazvať). Potom zase rozoberala čo sa stalo jeho adoptívnej matke a potom som z toho mala trochu chaos, čo sa tam udialo.
- Julia sa do lietadla dostala celkom zaujímavo. Chápem, že bola v zlom psychickom stave, ale to fakt existuje taká zmija a vymyslela by si úplnú volovinu pritiahnutú za vlasy, že jej exsnúbenec sa chce "zabiť", že len ona jediná (Julia) mu môže pomôcť a to spravila len kvôli tomu, aby sa jemu pomstila a ona tomu uverila?
- bola to síce vianočná kniha, ale dosť smutná
- dialógov tam bolo málo a skôr tam boli opisy čo sa stalo v minulosti a tak. To ma moc nebavilo. Ja mam radšej rozhovory a menej skákania do minulosti, do súčasnosti, do minulosti, do súčasnosti.
- bolo tam dosť náhod.  Ja síce na náhody verím, ale nie keď sú takto "nenápadné" a keď je ich takto veľa. A ani to ich rýchle zblíženie sa mi nezdalo reálne.
- Julia tam opisovala ako sa starala o mladšiu sestru. To bolo veľmi pekné, aj keď smutné. Smutné na tom bolo, že jej sestra bola veľmi chorá, ale aj napriek tomu jej Julia zariadila krásne detstvo (teda podľa možnosti). Napríklad tým ako s ňou oslavovali Vianoce častejšie ako raz za rok. Keď na nej videli, že je smutná a že už nevládze, tak jednoducho povyberali vianočné ozdoby a urobili si Vianoce aj uprostred leta.
- svet jej sestry Winnie bol zaujímavý. Hlavne farebne. Ona nevidela veci v takých farbách ako všetci ostatní, ale v omnoho farebnejší a akých len chcela. A Julia ho s jej pomocou kreslila.
- ku knihe treba kopec vreckoviek k dosť scénkam a aj čokoláda neuškodí, lebo niektoré veci sú vážne na nervy a divné
- po prečítaní knihy som zistila, že musím skúsiť makadamiové oriešky!
- neznášam vojnu v knihách a keďže aj tu bola, tak fuj
- počas toho ako bol on vo "vojnovej" oblasti, tak ona navštevovala jeho sny a vlastne aj on jej a prišlo mi to teda poriadne divne. Hlavne tým, že to bola realita, že oni sa v tých snov naozaj stretávali. Teda nie len v snoch. Teda neviem, či ste sa nestratili, ale ak hej aspoň viete ako divne som sa cítila ja.
- im sa muselo stať všetko zlé alebo čo? Bolo tam na mňa až príliš veľa zlých veci, ktoré sa im stali.
- povedala by som, že kniha ostala na konci taká otvorená. Bez pokračovania nič pre mňa.
- kniha sa prečítať dala, aj bola zaujímavá, aj keď v niektorých ohľadoch divná a zvláštne až nepríjemne niekedy napísaná, ale nebolo to niečo, čo by som dala do poličky s knihami nikdy viac, ale ani niečo po čom ešte chcem niekedy siahnuť.

Za mňa:

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára

Ďakujem za komentár. Teším sa z každého jedného :)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...