štvrtok 29. augusta 2013

SNP - nie je len štátny sviatok

Minulú sobotu sme boli s tatom na Jankovom vŕšku. Boli tam oslavy SNP.
Prišli sme už neskôr, takže sme nestihli ani súťaž vo varení gulášu. Účastníkom bol, aj môj krstný, takže o guláš sme mali postarané (určite bol chutný), ale my sme prišli naprataný z grilovačky. Frajerovi rodičia robili "guláš párty". Guláš, opekané krídelka, stehienka. Jedla ako pre armádu. Ukončenie letných grilovačiek, opekačiek ako sa patrí. Máte radi takéto akcie? Dym do očí, špekačky na tanieriku, chrumkavý chlebík?
Na oslavách nebolo veľa ľudí, teda podľa môjho oca, ktorý hovoril, že keď bol mladší, tak to tam bolo plné. Vyhrávala Nadličanka, aj také malé deti na heligónkach. Ale najviac mi utkvel v pamäti jeden vyslúžilý vojak. Bol v uniforme plnej medailí. Bola to krása. Určite to nedostal len tak za fazuľky, ale každú jednu si vyslúžil nejakým odvážnym činom alebo dobrým skutkom.

Dnešok je skôr pracovný. Pomáhala som frajerovej mame zavárať slivky od mojej babky, teda ja som len odkôstkovávala. Trochu sme s Polkou upratovali a teraz makám na článkoch pre vás.

Práve som sa dozvedela, že som na Bux.sk vyhrala knihu za koment :D O čo je deň krajší :) Idem vyberať knihu. Ak nepoznáte Bux.sk a ich súťaže (o čom pochybujem), tak v blízkej dobe by som mohla spraviť článok, kde nakupujem knihy, ak to teda bude niekoho zaujímať :)

veľmi pekne vyhrávala Nadličanka

pár stánkov a ľudí

Ako "sviatkujete"? Máte predĺžený víkend? Alebo vôbec nemáte voľno?

Pekný zvyšok dňa, nech už ho trávite akokoľvek :)

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára

Ďakujem za komentár. Teším sa z každého jedného :)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...