sobota 17. septembra 2016

Tracy Anne Warrenová - V posteli starého mládenca


Anotácia:
V londýnskej spoločnosti sa už dávno vie, že bratia Byronovci sú divokí, skazení a nebezpeční, a zároveň neuveriteľne fascinujúci muži, ktorých zvodom neodolá nijaká žena... Platí to však aj pre štvrtého z bratov - diabolsky príťažlivého starého mládenca Drakea?
Lord Drake Byron vedie mimoriadne rušný život, a tak nemá kedy myslieť na ženbu. Tento geniálny vedec a matematik vymyslel šifru, ktorá má pomôcť Angličanom poraziť Napoleona. Pochopiteľne, o nerozlúštiteľnú šifru má záujem aj druhá strana. Ibaže Drake nemá najmenšie tušenie, že pôvabná mladá dievčina Anne Greenwayová, ktorú nedávno najal ako domácu, je v skutočnosti francúzska špiónka...

O knihe:
original - The Bed and the Bachelor
- 5. časť zo série o šľachtickom rode Byronovcov
Jediný bozk; Jediný dotyk; Krásna pokušiteľka; Jediná noc; V posteli starého mládenca
obálka - nie je taká, že by som si ju niekde vystavila, ale nie je ani škaredá. Je taká ok.

Moje pocity:
- augustová kniha (neuveriteľné nepíšem o knihe s niekoľko mesačným oneskorením. Neverím vlastným očiam, ale teda aj skôr to mohlo byť.)
- niekedy (dosť často:) treba vážiť slová. Francúzska špiónka? Neviem, neviem. Ja by som ju tak asi nenazvala. Pod pojmom špiónka si predstavím skôr nejakú Matu Hari - vypočítavú, okúzľujúcu, schopnú urobiť čokoľvek pre vec / informácie. A nie nevinnú žienku z ľudu, ktorá bola v nesprávny čas, na nesprávnom mieste.
- Anne sa vyhrážali a chceli od nej, aby ukradla Drakeovi šifru. Nebolo to z jej vlastnej hlavy, že by chcela robiť špiónku. Nebola v tom zlá, ale myslím si, že keby ňou nebol Drake očarený a mala by okradnúť niekoho iného, tak by sa ďaleko nedostala.
- na lordovi Byronovi sa mi páčilo jeho zapálenie pre matematiku. Milujem matematiku. Teda ak mám na výber všetky školské predmety, tak matematika je top. Ale tam by to asi skončilo. Nič iné mi na ňom neprišlo diabolsky príťažlivé.
- škoda, že sme sa nestretli viac s jeho rodinou, matkou, bratmi. Tí ma dosť bavili, ale možno v iných častiach. Určite aj po nich siahnem, aj keď táto časť ma zrovna neoslovila, ale dám im šancu a možno prekvapia.
- niežeby ma kniha nebavila, ale asi som náročnejšia alebo čo. Nejako som jej neprišla na chuť. Bola zaujímavá, iná, ale neoslovila ma tak, že by som z nej spadla na zadok alebo aspoň sa nad ňou trochu dlhšie zamyslela.
- aj ten koniec bol taký dosť divoké. To ako sme sa vrátili za jej rodinou a aký bol okolo toho humbuk, ako sa to všetko vyriešilo. Fakt som tomu neprišla na chuť. Vôbec sa mi to nezdalo realistické. Rada si pri týchto knihách nechám tlačiť kaleráby do hlavy (samozrejme s mierou), ale toto. Nie.
- myslím si, že kniha stojí za prečítanie, ale mne raz stačilo

Za mňa:

2 komentáre:

  1. Super recenzia! :) Som rada, že si sa znova objavila na blogu. Túto knihu som ešte nečítala, síce Warrenovú poznám. Ďakujem za tip a krásne užívaj víkend. :)

    OdpovedaťOdstrániť

Ďakujem za komentár. Teším sa z každého jedného :)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...