utorok 19. augusta 2014

Kasey Michaelsová - Ako zviesť vojvodu


Anotácia:
Rafael Daughtry odchádza do vojny ako trpený chudobný príbuzný a o šesť rokov sa vracia ako vojvoda z Ashurstu. Nie je pripravený prevziať vedenie veľkého majetku, ani znova sa stretnúť s priateľkou z detstva, krásavicou, ktorú volal Charlie, keď všade behala za ním a za jeho bratrancami. Musí sa oboznámiť s vojvodskými povinnosťami a Charlie mu s tým pomáha. Dozerá na jeho dve sestry - dvojčatá, ktoré ešte neuviedli do spoločnosti, ale nepatria už ani do školských lavíc. Charlie mu však nedôveruje natoľko, aby sa mu zdôverila so svojím smutným tajomstvom - za jeho neprítomnosti sa stalo niečo, čo ju núti držať si ho od tela a vyhýbať sa jeho dotykom.
Rafe a Charlie si kladú otázky - sme takí, akí sme sa narodili alebo takí, akých z nás urobil život? Prekoná sila lásky aj tie najťažšie prekážky?

O knihe:
original - How to tempt a duke
- 2. časť zo série o rodine Daughtryovcoch:
How to Woo a Spinster; Ako zviesť vojvodu; Ako skrotiť dámu; How to Beguile a Beauty; How to Wed a Baron
obálka - veľmi pekná. Chválim.

Moje pocity:
- táto kniha mi padla do oka už viackrát a obchádzala som ju kvôli tomu, že na paperbacky mám alergiu, ale teraz mi nedalo, aby som odišla z kníhkupectva bez knihy (ako keby som tých neprečítaných mala doma málo, ale veď aj iné zvieratá si môžu sysliť potravu, tak prečo ja nie?) a veru som urobila dobre.
- táto kniha obehla všetky, ktoré ma čakali na poličke.
- Rafael mi občas prišiel ako taký zvláštny hlavný hrdina. Nezvládal byť vojvoda a bál sa toho, ale keď si to tak vezmeme dovtedy ako zdedil titul bol tam trpený, len ako chudobný príbuzný a necítil sa lepšie ani po získaní titulu. Až Charlie mu ukázala, že je niečo viac ako len chudobný príbuzný a zaslúži si ten titul viac ako jeho mŕtvi príbuzní.
- na Charlotte sa mi páčilo, že bola ako keby vodkyňa. Zvládala všetko, či už dve skoro dospelé mladé dámy, domácnosť, rodičov, Rafaela...
- to ako ju Rafael oslovoval Charlie mi prišlo milé. Vyznelo to ako zlatíčko alebo miláčik. (aj keď mi to zo začiatku pripomínalo Charlieho Sheena/Harpera)
- v knihe sme zažili aj poriadnu búrku, čo mi prišlo trochu prehnané, ale zase aspoň to spestrilo dej a posunulo ho niekam a nakoniec sa mi páčila.
- Lydia sa veľa neprejavovala. Bola skôr taký knihomoľ v tieni svojej staršej a živšej sestry Nicole, ale ktorý knihomiľ by ju nemal rád? Zažili sme tam s ňou všeličo, aj keď bola taká tichá voda. Preto sa teším aj na jej knihu.
- najskôr som si o Nicole myslela, že je teda poriadne rozmazná. Nebola mi sympatická, ale ku koncu sa mi zapáčila. Ako sa správala k Lydii, ako sa zachovala v jednej zaujímavej situácii. Určite nám má čo ukázať.
- s Fitzom bola sranda. Takého priateľa si určite každý želá. V dobrom aj v zlom stál pri Rafaelovi. Bol vtipný a veselý. Z neho by bol dobrý hlavný hrdina.
- jej rodičia neboli zlí, ale ani sympatický mi neboli. Aby verili skôr druhým ako svojej dcére mi prišlo hnusné. Nech by bol ten druhý hoci aj kráľ.
- Rafova matka bola iný pacient. S ňou by som sa v jednej miestnosti nechcela ocitnúť a ani mať ju za matku. Aspoň, že sme ju tam nevideli často.
- Tanner Blake, vojvoda z Malvernu, ani neviem čím ma zaujal, ale zaujal ma a som zvedavá čo nám ukáže ďalej.
- dej sa odohrával na jeho panstve, u nej doma a v Londýne
- nebudem nič prezrádzať, len poviem, že budete potrebovať aj vreckovky
- už sa neviem dočkať ostatných kníh, aj keď sa mi zdá, že prvá časť u nás nevyšla. Teda aj keď to ževraj nie je prvá časť, ale je to o ich tete Emmaline a tá je v tejto knihe už vydatá, takže ako inak to nazvať než prvá časť? Tak uvidíme, či aj tá uzrie svetlo sveta v slovenskom jazyku.

Za mňa:

2 komentáre:

  1. Ten plyšáček je roztomilý :) Na mém blogu probíhá *GIVEAWAY* o bělící pásky na zuby od CREST, přijď se podívat a zasoutěžit!♥ Budu moc ráda, když se přidáš :) Blog ϐook of ϐeauty

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Plyšáčik ďakuje za kompliment a ja ďakujem za pozvanie :)

      Odstrániť

Ďakujem za komentár. Teším sa z každého jedného :)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...