štvrtok 28. augusta 2014

Gaelen Foley - Môj nebezpečný vojvoda


Anotácia:
V očiach londýnskej aristokracie je klub Inferno škandalóznym spoločenstvom bohatých zhýralcov, holdujúcich všetkým druhom nerestí. V skutočnosti sú to však rytieri tajného rádu, odvážni bojovníci, odhodlaní urobiť všetko pre ochranu kráľa a krajiny...
Od dávnych čias, takých starých ako chladný kameň v múroch sídla vojvodov z Warringtonu, visí nad mužmi z tohto šľachtického rodu krvavá kliatba. Ale Rohan Kilburn, vojvoda z Warringtonu, sa zaprisahá, že sa nikdy neožení a tak unikne tragickému osudu. Presvedčí sám seba, že nie je stvorený pre lásku, a svoj život zasvätí klubu Inferno a jeho tajnému poslaniu.
Až raz, jednej mrazivej noci, privedie banda hrdlorezov na jeho hrad krásnu zajatkyňu - miestni pašeráci si týmto gestom chcú získať vojvodovu priazeň. Kate Madsenová sa však nehodlá zmieriť s úlohou obete a je pevne rozhodnutá bojovať o srdce muža, ktorý zanevrel na lásku...

O knihe:
original - My dangerous duke
- 2. časť zo série Club Inferno
Môj zvrhlý markízMôj nebezpečný vojvodaMôj neodolateľný grófMôj krutý princ, Môj škandalózny vikomt, Môj hrdinský džentlmen, Zvodcove tajomstvá
obálka - na obálke mi chýbala hriva (dlhé vlasy) hlavného hrdinu, ale aj tak je to krásna obálka. Hlavná hrdinka tam má krásne vlasy.

Moje pocity:
- pochvala za anotáciu. Veľmi pekne spravená. Takto má vyzerať anotácia. Niečo prezradí z deja, ale zároveň schová a je napísaná ako príbeh. Proste vtiahla ma do seba. Páči sa mi.
- na začiatku sa dej odohrával v pár dňoch, až neskôr sa dostaneme ďalej v čase
- páčilo sa mi, že autorka nám predstavila jedlá, ktoré jedli a nejaké zaujímavosti z tej doby
- keby ma požiadal o ruku poviem: "Áno, áno, tisíckrát áno." Chlap, ktorý ma knižnicu ako on nevadí ani, že je Zviera a ani, že nečíta.
- milujem tajné chodby, záhady a podobné lapajstvá
- páčilo sa mi aká bola Kate inteligentná
- keď bola Kate sama v domci, nikam nechodila, čo jedla? To si všetko dopestovala, vychovala sama? A ak áno, kto to teraz kŕmil, keď bola u neho? Toto som nejak nepochopila alebo mi to ušlo.
- to, že bol Rohan vrah. S tým by sa dalo zmieriť, ale že behal za vydatými ženami? To bolo málo vdov alebo čo ja viem čoho? (Zvláštne. Vraždenie mi nevadí, ale nevera áno? Som divná :D)
- stretli sme sa tu opäť aj s Drakeom a jeho myšlienkovými pochodmi, takže sme sa mohli presvedčiť ako to s ním je. Aj pri tých krátkych úryvkoch si ho musíte obľúbiť.
- nechýbala ani dobrodružná cesta za pokladom - paráda
- jej otec sa mi páčil. Škoda, že v knihe nedostal viac priestoru.
- túto sériu je dobre čítať postupne. Nie je to až také nutné čo sa týka hlavných hrdinov, ale riešia sa tam aj iné veci ako Drake, vraždy predtým... Jedna kniha niečím skončí a druhá tým začne...

Za mňa:

1 komentár:

Ďakujem za komentár. Teším sa z každého jedného :)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...